Sigrid Strøm Reibo

Sigrid Strøm Reibo (født i Tromsø i 1982) er en norsk regissør.

Sigrid Strøm Reibo startet sin regiutdannelse i Litauen, der hun tok grunnfag i sceneinstruksjon ved The International Amateur Directors Course ved Universitetet i Klaipeda. Hun tok deretter bachelorgrad i skuespill ved GITIS Scandinavia i Århus. I 2006 begynte hun på mastergraden sin i sceneinstruksjon ved GITIS Moskva.

Sigrid Strøm Reibo vant Heddaprisen 2012 i kategorien for beste regi, for regien av Misantropen av Jean-Baptiste Molière, Rogaland Teater, og for regien av Black Rider, Hålogaland Teater. Hun vant Heddaprisen 2017 i samme kategori for Orlando, Rogaland Teater, og Som dere vil, Nationaltheatret.

Informasjon

(Objekt ID 5709)
Objekttype Person
Født 1982
Funksjoner Regissør
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Heddajuryen ga følgende begrunnelse for regiprisen i 2012:

"Noen av våre unge regissører er utdannet her hjemme, andre har brakt med seg spennende nye impulser fra utlandet. Sammen har de i de siste femten årene bidratt til å gi norsk teater et gledelig løft. Det har også Årets vinner, som har vist en spesiell evne til å aktualisere en tekst gjennom målbevisst å lete seg fram til dens egentlige budskap, og så skape en overbevisende helhet ved å forene lys, lyd, fysisk ekspressivitet og dans med en nærgående og sikker personinstruksjon.

Prisen går til en strålende og underholdende gjendiktning av Black Rider, på Hålogaland Teater, og en gjennomført og særdeles vellykket aktualisering av Molières Misantropen på Rogaland Teater.

Prisen for beste regi går til Sigrid Strøm Reibo."

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for regiprisen i 2017:

"Årets regivinner har gjennom det siste drøye tiåret opparbeidet seg en posisjon som en av Norges ledende yngre regissører. Prisvinneren har utviklet et tydelig særpreg, en signatur som kan betegnes som så vel musikalsk som leken, stilsikker og kompleks. Gjentatte ganger har hun vist at hun har evnen til innsiktsfull skuespillerinstruksjon, der hver skikkelse gis nyanserte individuelle særpreg samtidig som en felles samspilt helhet ivaretas. De to oppsetningene hun i år mottar prisen for, har også både fellestrekk og særpreg. Begge både hyller og problematiserer menneskets evne til forvandling. Begge tar for seg identitetsomveltningers kraft, kjønnsforvirring og kjærlighetens plass i menneskets liv. Begge er løst med detaljrik oversikt og smittende fortellerglede."

Orlando mottok også Heddaprisen 2017 i klassen for årets forestilling. Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for denne prisen:

"Heddaprisen for årets forestilling gis til en særdeles egenartet forestilling med en kunstnerisk kvalitet av de helt sjeldne. Samspillet og dynamikken mellom de ulike elementene var unik og skapte et overflødighetshorn og en fest, samtidig som den presist adresserte tematikk som er høyst aktuell i dagens samfunn. Tildelingen kan regnes som en hyllest av samtlige aktører i og bak forestillingen."

Dessuten ble Sigrid Strøm Reibo og Njål Helge Mjøs nominert til Heddaprisen i klassen for beste scenetekst for dramatiseringen av Virginia Woolfs roman.

I løpet av oppholdet i Russland hadde Sigrid Strøm Reibo hatt regi på flere prosjekter, i tillegg til å medvirke som skuespiller i andre oppsetninger. I 2009 hadde hun regi på forestillingen The Cat That Walked By Himself (Kipling), som av kritikere ble omtalt som fjorårets beste familieforestilling i Moskva og hun ble tildelt utmerkelsen Den Gylne Maske for særlig kunstnerisk innsats for denne produksjonen. Den spilles fremdeles på Det russiske akademiske teater for barn og ungdom. Vente på Godot ved Hålogaland Teater var Sigrid Strøm Reibos regidebut i Norge.

Sigrid Strøm Reibo var nominert til Heddaprisen 2010 i kategorien beste regi for regien av Vente på Godot av Samuel Beckett, Hålogaland Teater, Scene Øst. Deretter satte hun opp den "musikalske steinalderkomedien" Tøffe Taffy Huleboer på Brageteatret, og Haugtussa på Rogaland Teater. I 2012 har hun også debutert som operaregissør: Hun har satt opp La Bohème for Nordnorsk Opera.

Sigrid Strøm Reibo ble også nominert til Kritikerprisen for teater i 2011/2012 for sin produksjon av Misantropen på Rogaland Teater, og til Kritikerprisen for teater i 2012/2013 for Når enden er god er allting godt på Rogaland Teater. Sistnevnte nominasjon delte hun med ensemblet.

Sigrid Strøm Reibo ble nominert til Heddaprisen 2019 for sin regi av Meg nær, Nationaltheatret.

KILDER:

Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

Sceneweb om Kritikerprisen, www.sceneweb.no, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/30091/Kritikerprisen_20112012-2012

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.10.19, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2019

Utdanning

Grunnfag i sceneinstruksjon ved The International Amateur Directors Course ved Universitetet i Klaipeda.

Bachelorgrad i skuespill ved GITIS Scandinavia i Århus

Mastergrad i sceneinstruksjon ved GITIS Moskva.

Medvirket i produksjoner (20)
Tittel Premiere Rolle
UJUL (Nordland TeaterArktisk Filharmoni) 3. des. 2022 Konsept/Ide
En midtsommernattsdrøm (Nationaltheatret) 3. sep. 2022 Regi, Bearbeidet av
Romeo og Julie (NationaltheatretRiksteatret) 17. aug. 2019 Regi, Bearbeidet av
Meg nær (Nationaltheatret) 2. mar. 2019 Regi
Norma (Den Norske Opera & Ballett) 20. jan. 2018 Regi
Peer Gynt (Kulturfestivalen Peer Gynt ) 4. aug. 2017 Regi
Som dere vil (Nationaltheatret) 5. apr. 2017 Regi, Bearbeidet av
Orlando (Rogaland Teater) 12. nov. 2016 Dramatisert av, Regi
Fulle folk (Det Norske Teatret) 8. okt. 2015 Oversettelse, Regi
Dido + Aeneas - Musikklab vol. 4 (NationaltheatretTorshovteatret) 18. apr. 2015 Regi
Peer Gynt (Den Norske Opera & Ballett) 29. nov. 2014 Regi
Fedra (Det Norske Teatret) 14. feb. 2014 Regi, Bearbeidet av
Når enden er god er allting godt (Rogaland Teater) 19. apr. 2013 Regi, Bearbeidet av
Et dukkehjem (Den Nationale Scene) 12. jan. 2013 Regi
Dødsdansen (Det Norske Teatret) 20. sep. 2012 Regi
Misantropen (Rogaland Teater) 1. mar. 2012 Regi, Bearbeidet av
The Black Rider (Hålogaland Teater) 22. sep. 2011 Regi
Haugtussa (Rogaland Teater) 29. jan. 2011 Manus
Tøffe Taffy Huleboer (Brageteatret) 30. sep. 2010 Regi, Dramatisert av
Vente på Godot (Hålogaland Teater) 19. mai. 2010 Regi
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler