Ola G. Furuseth

FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Ola G. Furuseth

Ola G. Furuseth (født 1975) er en norsk skuespiller.

Ola G. Furuseth gikk på Romerike Folkehøgskole, og tok deretter mellomfag i teatervitenskap før han i 1999 begynte på Arts Educational Schools i London. Der var han ferdig i 2002, og samme år debuterte han som Theo Sarapo i Piaf av Pam Gems på Trøndelag Teater. Der har han siden blant annet spilt i Terrorisme av brødrene Presnjakov og 24 mislykte nordmenn av Jesper Halle.

Ola G. Furuseth spilte Frøy i Robert Wilsons Edda på Det Norske Teatret i 2017. Heddaprisen 2017 i klassen for særlig kunstnerisk innsats ble gitt til et samlet skespillerensemble i denne produksjonen.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  • Heddaprisen 2019
   Nominert i kategorien Beste mannlige skuespiller/hovedrolle
  • Æddaprisen 2012
   Nominert i kategorien Sesongens visjon(ær)
  • Heddaprisen 2010
   Nominert i kategorien Beste mannlige birolle
  • Heddaprisen 2007
   Nominert i kategorien Beste mannlige hovedrolle

  Mer om Ola G. Furuseth

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Edda-ensemblet:

  "Enkelte oppdrag krever en mer dedikert tilnærming enn andre. En intens konsentrasjon. En detaljorientert presisjon. En finstemt musikalitet. Årets pris for særlig kunstnerisk innsats går til et skuespillerensemble som møtte og som mestret en slik oppgave med kraft og overbevisning. Noen av dem hadde erfaring med samme regissør og samme formspråk fra tidligere arbeid. Andre gikk inn i arbeidet med åpenhet og vilje til å lære. Sammen lyktes de i å skape en av årets mest storslagne og mest gjennomført stilbevisste scenekunstopplevelser."

  Ola G. Furuseth medvirket i musikalversjonen av Falkbergets An-Magritt, og var Cliff Bradshaw i Cabaret.

  På Trøndelag Teater har han siden tolket Mannen i Jo Strømgrens En gorilla søker hjem, Jørgen Tesman i Hedda Gabler og Hjalmar Ekdal i Vildanden. Hans spilte Ola i Jo Strømgrens Psevdonymet våren 2010.

  Ola G. Furuseth var nominert til Heddaprisen 2010 i kategorien beste mannlige birolle for rollen som Vaktmannen i Antigone av Sofokles, regi Victoria Meirik, Trøndelag Teater. Han var også nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for beste mannelige hovedrolle for rollen som Elling i Elling i nærkontakt av Ingvar Ambjørnsen på Teatret Vårt.

  Furuseth ble nominert til Heddaprisen 2019 i klassen for beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Adam i Den knuste krukka, Det Norske Teatret.

  KILDER:

  Heddaprisen

  Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

  Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.10.19, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2019

  Medvirket i