Trond Reinholdtsen

Også kjent somTrond Olav Reinholdtsen
Født7. nov. 1972
FunksjonerKomponist, Sanger
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
NettstedTHE NORWEGIAN OPRA

Om Trond Reinholdtsen

Trond Olav Reinholdtsen (f. 1972) er en norsk komponist og sanger. Reinholdtsen er utdannet ved komposisjonslinjen ved Norges Musikkhøgskole med påfølgende diplomstudier.  Reinholdtsen regnes som en av de viktigste og mest nyskapende samtidsmusikkomponister i sin generasjon. Han har etablert sin egen opera, hvor han også er operadirektør; Den Norske Opra (sic).

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Trond Reinholdtsen

  Vis alle

  Utmerkelser

  Mer om Trond Reinholdtsen

  Reinholdtsens første stykker var modernistiske og komplekse verker i tysk stil, og mest kjent er kanskje "Psalm (Narrative Studies)" for sinfonietta, innspilt på cd-en "Faces" (Albedo, 2000), hvor også verker av andre kompleksgenerasjonskomponister er representert.

  Trond Olav Reinholdtsens musikk har etterhvert utviklet seg ut i ekstreme performative retninger; den rene musikken iblandes diverse ikkemusikalske uttrykk, essayistiske utlegninger, live-kamera-film og elementer som statistiske fakta, grimaseskjæring etc. Det er også blitt hans varemerke å avslutte sine komposisjoner med "komponistens tale til publikum"; talen kan bli fremført live on screen, gjennom opptak, gjerne frembrakt av miditrommer, helst på norsk, men også på tysk og engelsk hvis verkene blir fremført utenlands.

  Reinholdtsen har skrevet for de sentrale samtidsmusikkensemblene i Norge og hans verker for instrumental- og vokalensembler, samt computer- og videoarbeider har blitt framført på steder som Ultima, Borealis, Huddersfield, Spitalfields i London, Deutschland Radio Kulturs Debut-serie i Berlin og i Freiburg.

  Reinholdtsen er, sammen med Lars Petter Hagen, kunstnerisk leder for Happy Days Sound Festival.

  Reinholdsen var med å starte opp tidsskriftet Parergon, hvor han fremdeles sitter i redaksjonen. Reinholdtsen er også sanger i gruppen Nordic Voices, i tillegg til å være kritiker og kåsør i diverse tidsskrifter, aviser og i radio.

  Reinholdtsen fikk Fartein Valen-stipendet i 2005.

  Kilde:

  Ultima. 31.08.2010: http://www.ultima.no/nb/biografier/103-trond-reinholdtsen

  Wikipedia. 31.08.2010: http://no.wikipedia.org/wiki/Trond_Reinholdtsen

  Alle tilknytninger

  Medvirket i

  Verk av Trond Reinholdtsen