Simon Revholt

Simon Revholt er en norsk musiker, musikalsk arrangør og komponist. Han er utdannet ved Dartington College of Arts, Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole, og har arbeidet som musikalsk leder, pianist og komponist i en rekke oppsetninger ved teatre landet rundt.

Han har blant annet arbeidet med En midtsommernattsdrømReisen til julestjernen og Anna Karenina ved Nationaltheatret, Når enden er god er allting godt og Anna Karenina på Rogaland Teater, Les Misérables på Hålogaland Teater, Et Dukkehjem på Den Nationale Scene og Folk og røvere i Kardemomme by på Riksteatret. Som medlem av den kunstneriske ledelsen i Musikklab-prosjektet på Torshovteatret, tok han del i En får væra som en er - en Ole Ivars-musikalEn folkefiendeUngen og Dido + Aeneas.

Informasjon

(Objekt ID 34246)
Objekttype Person
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Simon Revholt og Boya Bøckman ble nominert til Heddaprisen 2017 i klassen for beste audiovisuelle design for sine bidrag til Orlando på Rogaland Teater i 2016, henholdsvis komposisjon og videodesign.

Simon Revholt og Jim-Oddvar Hansen ble nominert til Heddaprisen 2018 i klassen for beste audiovisuelle design, henholdsvis for musikalsk ledelse og lyddesign til The Sound of Music, produsert av Hålogaland Teater i samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i 2017.

KILDER:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2018

Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Operetten om Mack Manus – Komponist