Kristin Helgebostad

Også kjent som: Kristin Ryg Helgebostad

Kristin Ryg Helgebostad er en norsk koreograf, pedagog og danser, utdannet danser ved Spin Off (Forstudium i dans) og ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Helgebostad koreograferte We Come in Peace (2019), en danseproduksjon av Helgebostad, Johannesdottir, Lauvdal, Floen og Theisen. Hun, Heida Karine Johannesdottir Mobeck, Anja Lauvdal, Fredrik Floen og Irene Vesterhus Theisen mottok Kritikerprisen for dans 2019/2020 for sitt arbeid med produksjonen.

Informasjon

(Objekt ID 3084)
Objekttype Person
Også kjent som Kristin Ryg Helgebostad
Funksjoner Koreograf, Danser, Pedagog
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

I sin tale ved utdelingen av Dansekritikerprisen 2019/2020 sa Karen Frøsland Nystøyl blant annet dette:

"We Come in Peace er en bemerkelsesverdig forestilling. Den er blitt kalt et nydelig stykke performancekunst, et modig og rørende prosjekt, en forestilling som skinner ut til verdensrommet og tilbake. Den er sjelden fordi den er sin egen sjanger: We Come in Peace er verdens første samtidsdansical. Måtte det være en sjanger som er kommet for å bli.

For i denne krysningen ligger muligheter både dansen og musikken kan gripe. Når samtidsdansens frihet og enorme repertoar møter musikalens vesen - den som med det letteste hjerte kan omfavne klisjeene og som har latt ironien fare for lengst - da oppstår essensen i We Come in Peace.

Gjennom Matrix-looken, gjennom lakk og lær og babydoll skinner det nakne, ubesudlede og utilgjorte, det som ofte er det vanskeligste av alt: Oppriktigheten. Den sitter i hver bevegelse, i de krevende koreografiske mønstrene, i det finurlige fotarbeidet, i tempoet, i svetten, i mellomrommene, i musikken – og i henvendelsen.

Jeg sa at årets nominerte utfordrer blikket. We Come in Peace utfordrer det å bli sett. We Come in Peace er som Frida, den står med hjertet i hånden. We Come in Peace inviterer oss inn i oss selv. Selve forestillingen er et besøk fra det verdensrommet, vesener som kommer - i fred - og vil vise oss noe. Det kunne vært en oppvisning i makt. I stedet er det en oppvisning i kjærlighet."

KILDE:

Kritikerlaget, kritikerlaget.no, 21.09.2020, https://kritikerlaget.no/saker/dansekritikerprisen-2019-2020

Utdanning

Utdannet danser ved Spin Off Forstudium i dans og Kunsthøgskolen i Oslo.

Tilknyttet (2)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)