Tom Remlov

Født21. jul. 1949
FunksjonerRegissør, Dramaturg, Teatersjef
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Tom Remlov

Tom Remlov (født 1949) er en norsk regissør, dramaturg og teatersjef.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Tom Remlov

  Vis alle

  Utmerkelser

  Mer om Tom Remlov

  Tom Remlov har både som teatersjef og som filmprodusent arbeidet for å utvikle norske manusforfattere og produsere norske tekster.

  Etter litteraturstudium i Oslo og teaterstudier i London 1971–73 arbeidet Tom Remlov bl.a. som frilans-instruktør og skuespiller ved teatergrupper i London før han reiste tilbake til Norge 1978. Her ble han ansatt som dramaturg ved Rogaland Teater av ungdomsvennen Kjetil Bang-Hansen, som var teatersjef der. I 1982 flyttet begge over til DNS. Da Bang-Hansen sluttet i 1986 overtok Tom Remlov som teatersjef ved Den Nationale Scene. Hans egen satsing for perioden ved teatret ble delvis et brudd med Bang-Hansens kunstneriske linje. Tom Remlov tok utgangspunkt i sitt eget yrke som dramaturg og sin kunnskap om tekster. Han begynte et langsiktig arbeid for utvikling av norske manusforfattere. Dette arbeidet varte i de 10 årene han var ansatt som teatersjef, og har i ettertid fått navnet Bergensprosjektet. Cecilie Løveid og Jon Fosse er muligens de mest betydningfulle og egenartede dramatikerne som i en tidlig fase av sin karriere var knyttet til Den Nationale Scene.

  1996–2001 var Remlov administrerende direktør og produsent for Norsk Film A/S. Også her fortsatte han med å videreutvikle manuskriptforfattere. Etter 2001 var Tom Remlov partner i film- og fjernsynsproduksjonsselskapet Dinamo Story A/S og leder for produsentlinjen på Den norske filmskolen til han begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. januar 2009.

  KILDE:

  Store norske leksikon. 21.09.2010: http://www.snl.no/.nbl_biografi/Tom_Remlov/utdypning

  Alle tilknytninger

  Medvirket i

  Verk av Tom Remlov