Alex Byrne

FunksjonerKunstnerisk leder, Regissør, Direction
NasjonalitetBritisk
KjønnMann

Om Alex Byrne

Alex Byrne er en britisk teaterregissør og -aktør, og en av de kunstneriske lederne for teaterkompaniet NIE (New International Encounter).

Heddaprisen 2017 i klassen for beste forestilling for ungdom ble gitt til NIE for We come from far, far away, av NIE (New International Encounter), regi Alex Byrne og Kjell Moberg.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Mer om Alex Byrne

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til We come from far, far away:

  Teatret kan bygge empati og forståelse, og teatret kan legge til rette for åpen diskusjon. Årets vinnerforestilling i klassen for beste forestilling for ungdom gjør begge deler. Oppsetningen bruker en vital sammensetning av virkemidler fra fortellerteater og figurteater, fysisk teater, skyggeteater og musikkteater, med realistisk fremført dialog og symbolsk fremstilt faktainformasjon. Uttrykket er intimt, men vitner samtidig om overblikk. I forestillingen, som i tidligere forestillinger av det samme kompaniet, er stikkord som «håp, overlevelse og livskraft» sentrale. Tematikken er funnet i dagens samfunn, og idématerialet er samlet inn gjennom intervjuer med mennesker som selv har gjennomlevd den flukt oppsetningen handler om."

  KILDE: 

  Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

  Alle tilknytninger