Maurora

Inngår i produksjon Murora tilhører "Fantorangens verden", produsert av NRK.

Maurora var en TV-figur som ble lansert høsten 2023 og hører til i Fantorangens univers. Hun var egentlig en flyvemaur med to spillemuligheter, den ene krypende og den andre flyvende. Som tilhørende Fantorangens univers var hun også en del av Fantorangens historie, men som et vestenlig yngre medlem. Hun ble lansert i 2023 og Fantorangen allerede i 2007.

Marit Sætren har vært veileder når det gjelder utforming av figuren. Hun har også vært designer i samarbeid med Chrisitina Espedal, sistnevnte har også vært figurmaker. 

Informasjon

(Objekt ID 146897)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2023
Kategori Muppet
Emneord Barn, Barn
Størrelse ?
Lisens

NRK Super

Les mer

Figurspiller var Tora Dietrichson

Kilder:Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

Giver: Utlånt av NRK Super.

Transportert: 20.03. 2024.

Materialtyper

Hodet, kroppen, armene og beina til Aurora ble laget av fløyelsstrech med en dyp rød farge, nærmest burgunderrød. Armene og beina var tynne. Hun hadde vinger og skjørt som ble laget av samme materiale som, etter sigende (NRK), skal være laget av ananasfiber. De hadde lyse sjatteringer.

Auroras hode var vel proporsjonert i forhold til resten av kroppen. Øynene var store, sorte og sannsynligvis av glass. To høye følere sto opp fra hodet hvorav øverste del var bøyd.  Armene var tynne og hendene forholdsvis store med fire fingre på hver hånd. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Aurora er kategorisert som en muppet og følgelig har hun er stor bevegelig munn. Munnen deler ansiktet i to. Munnpartiet beveges/spilles ved hjelp av figurspillerens ene hånd og med den andre hånden kontrollerer spilleren de to stengene festet til figurens hender. På fotoet henger beina løst, men også de kan kontrolleres med stenger - om det er ønskelig. Da trengs det to figurspillere.

Det er ikke utenkelig at det er laget to varianter av denne Aurora, en som kan krype og en som kan fly. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Marit Sætren (person) – Designer, Figurmaker
Christina Espedal (person) – Designer, Figurmaker
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Fantorangens verden (produksjon) – Muppet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler