Luis Ticker

Inngår i produksjon "Outpost": Samproduksjon med Green Ginger (UK), Tobacco Factory Theatres (UK) og Figurteatret i Nordland

Luis Ticker var hovedkarakteren i produksjonen Outpost. En absurd komedie kombinert med groteske teaterfigurer. Manus var ved Mike Akers. Kompaniet hadde ansvar for design og rådgiving, Eric Bakker for produksjon av scenografi. Emma Powell og Camilla Clark hadde ansvar for teaterfigurene og regien var ved Joseph Wallace.

Målgruppen var voksne (fra 12 år). Premieren var 21.11. 2014 på Figurteatret i Nordland.

Informasjon

(Objekt ID 136443)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 21. nov. 2014
Kategori Figurspiller og figur
Størrelse Ca. 80 cm.
Lisens

Green Ginger, Tobacco Factory Theatres (UK) og Green Ginger (UK).

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Figurteatret i Nordland har skrevet følgende om produksjonen: "Luis Ticker ankommer sitt første oppdrag som grensevakt på en svært avsidesliggende utpost. Hans utrettelige innsats for å opprettholde høy standard på orden og disiplin blir stadig undergravet av hans svært gretne motpart. Når de politiske spenningene plutselig nærmer seg bristepunktet settes grensevaktens moral på prøve. En hel verden avhenger plutselig av dem."

Skue-/figurspillere var: Adam Fuller, Kim Heron og Chris Pirie.

Kilder: Figurteatret i Nordland. www.figurteatret.no/produksjoner

Giver: Figurteatret i Nordland

Transportert: 10.01. 2023

Materialtyper

Ut fra fotoene kan det se ut som om de fleste teaterfigurene i denne produksjone ble laget i tre. Her omtaler vi teaterfiguren og hovedkarakteren Luis Ticker som ble utformet i tre.

Ansiktsuttrykket var sterkt karikert med lang nese, utstående halvkuler til øyne, store ører og et munnparti med hake som delte hodet i to for å kunne åpne munnen - til et stort gap. Ansiktet var ikke malt, det var heller ikke hendene som var laget i tre. De var store og grovt skåret ut. Ticker var kledd i en rød tettsittende jakke med diverse dekorasjoner som frynser på skuldrene, gullknapper på jakken og et bredt gult bånd som gikk i kryss over brystet. Buksene var vide og rakk han til kneet. Han hadde lange sorte støvler. Klesdrakten assosierte med en uniform. Den røde jakken kan muligens være laget av et ullstoff som ikke var for tykt eller av et flismateriale.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen til Ticker synes å være en klassiker i tre med stor munn til å bevege og ledd i kropp, ben og armer. I bakhodet var det festet en stang, sannsynligvis i metall, det egentlige styringsgrep for figurspilleren. Armene og beina ble spilt direkte, dvs. at figurspilleren tok tak med hånden i de lemmer og ledd som skulle beveges. Dette fremgår tydelig av fotografiene. Vi ser også at det var flere figurspillere på én teaterfigur. 

Figurens indre konstruksjon/skjelett ble høyst sannsynlig også laget i tre. Det var nødvendig med et solid materiale for diverse konstruksjoner og  festemekanikker. Figurene skal også holde for mange framføringer. 

I denne produksjonen var teaterfiguren og aktørene synlige på scenen. Både figurer og figurspillerne samspilte og interagerte under forestillingene. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

"Green Ginger ble født ut av Spitting Image som herjet på 80-tallet og blant annet produserte et eget show for BBC; musikkvideo for  det legendariske bandet Genesis med karikerte dukker av Ronald Reagan, Margareth Thatcher og andre statsledere.  I Outpost samarbeider Green Ginger med utøvere kjent fra The Lunatics (Vindstille) og fra Pickled Image (Hunger, Coulrophobia etc...). Green Ginger har besøkt Stamsund tidligere med gjestespill som Bambi og PRAT. 

Blant anmeldelser av produksjonen finner vi følgende utsagn:

"Høyaktuell med sitt finstemte og underfundige blikk på politikk, makt, ondskap og moral” 
Lofotposten

"Deliciously absurd comedy."
Café des Pucerons

"Playful, imaginative and superbly-designed production."
Theatre Bristol

Tilknyttet (6)
Eric Bakker (person) – Scenograf
Emma Powell (person) – Figurmaker
Camilla Clark (person) – Figurmaker
Green Ginger (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Outpost (produksjon) – Figurspiller og figur