Buglossen

Inngår i produksjon "Ravno - en fuglehistorie" (1988), Petrusjka Teater.

Buglossen var en av karakterene i produksjonen Ravno - en fuglehistorie av Petrusjka Teater, basert på manus av Anne-Grete Bergsland. Historien bygget på myten om det altomfattende verdenstreet Yggdrasil. Scenografi, figurdesign/-maker, masker, kostymer og plakat var ved Tatjana Zaitzow og Anne-Grete Bergsland hadde ansvar for regi. Produksjonen hadde premiere 12. november 1988 og markerte teatrets 10 års jubileum. 

Ravno - en fuglehistorie turnerte med Riksteaterturné i 1989.

Informasjon

(Objekt ID 112558)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 12. nov. 1988
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse 70-75 cm høy, 55 cm bred.
Lisens

Petrusjka Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Historien om Ravno handler om to fugleflokker som bor i et stort tre; de sorte ravnene og de hvigte uglene. I toppen av treet klamrer gamle Ravno seg fast, han var engang fugleflokkens kloke historieforteller. Nå er det ingen som vil å høre på ham lenger. Andre karakterer som medvirket i denne historien var Buglosson, uglenes tøffe hærfører, den lille sangglade uglen Uglion og den lille ravnejenta Ravnin som ennå ikke har lært å fly. Ravnader var ravneflokkens elegante leder.

Det enorme treet Yggdrasil utgjorde hele scenografien. Treet framsto som en silhuett i en tilpasset lyssetting. 

Buglossen ble spilt av Terje Ranes både som teaterfigur og som skuespiller. De andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen er Ravno og Buglossen.

Kilder: Riksteatret og Tatjana Zaitzow.

Giver: Riksteatret. 

Transportert: 28.05. 2021. 

Materialtyper

Hodet til teaterfiguren Buglossen var skåret ut i isopor og forserket med bomullsgas og lim. 

Ifølge skissen til skuespillerkostymet ble det brukt følgende materiale til denne karakteren: "- ruglete ishockey utstopning i skulderpartiet. - hvit elastisk ?  (red. tilføyelse) - trøye, - ishokeyhansker, - gjule/orangestripete strømper + klør, - rulleskjøyte, hjelm"

Informasjon er gitt av Tatjana Zaitzow.

Konstruksjon/teknikk

Buglossen var en stang- eller stavfigur hvor staven var festet i hodet. Rollen hadde to gestalter, en som teaterfigur og en som skuespiller. Begge ble spilt av samme person. 

Informasjon er gitt av Tatjana Zaitzow.

Tilknyttet (4)
Tatjana Zaitzow (person) – Scenograf, Designer, Figurmaker
Petrusjka Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Ravno - en fuglehistorie (produksjon) – Humanett