Terje

Inngår i produksjon "Jorden rundt på 80 minutter", Jo Strømgren Kompani og Riksteatret.

Terje var en av teaterfigufrene som medvirket i produksjonen Jorden rundt på 80 minutter av Jo Strømgren som også var ansvarlig for regi. Stephan Østensen var scenograf og designet teaterfigurene. Figurmakere var Sverre Johansen og Grete Larssen. Urpremieren var den 2. september 2006 i Melhus og målgruppen var familier. 

Informasjon

(Objekt ID 109082)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. sep. 2006
Kategori Stangfigur
Størrelse Ca. 60-65 cm høy.
Lisens

Jo Strømgren Kompani og Riksteatret.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Terje ble spilt av Gisle Hass.  

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert umnder denne produksjonen. Disse er Jon, Toffen, Krokodille, Røykemann og General.  

Kilder: Riksteatret. Program for produksjonen. 

Giver: Riksteatret og Einar Dahl.

Transportert 16.2. 2021.

Materialtyper

Designeren ønsket et uttrykk fra vår tid og har kledd teaterfiguren(e) i vanlige klær. Terje hadde på seg en genser og et par bukser. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Teaterfiguren Terje kunne bevege munnen ved hjelp av figurspillerens hånd som var inne i munnen på figuren. I hver av hendene til Jon var det festet en stang/pianotråd for å kunne spille med armer og hender.

En koordinering må til for å synkronisere hode og kroppens bevegelser med armene og hendenes bevegelser. 

 Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

I programmet til produksjonen skriver teatersjef Ellen Horn følgende: 

"Alle kjenner til Jo Strømgren. Han er i seg selv en eventyrlig suksesshistorie, et multitalent som stadig overrasker publikum over hele verden med sine forestillinger. Riksteatret er stolte over å være en av hans samarbeidspartnere. Nå har han gitt seg i kast med dukketeater for barn, akkurat så morsomt og sprøtt, så sinnsykt uventet - og så politisk ukorrekt som det høres ut: Et supertøft reality-show for dukker! Jorden rudnt på åtti minutter. Vårt dukketeaterensemble har 30-års jubileum i år, og i tråd med våre stolteste tradisjoner feirer vi med å sende ut på veien sprellende ferskt nyskrevet teater for barn i alle aldre. Dette er forestillingen som slår til jorden alle påstender om at det ikke er tøft å være skolelys!".

Tilknyttet (4)
Stephan Østensen (person) – Scenograf, Designer
Jo Strømgren Kompani (organisasjon) – Opphavsperson
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Jorden rundt på 80 minutter (produksjon) – Stangfigur