Ridder Kato

Inngår i produksjon Mio min Mio, Oslo Nye Teater, 2011.

Ridder Kato var en av teaterfigurene i produksjonen Mio min Mio etter Astrid Lindgrens bok av samme tittel. Dramatiseringen var Kristina Lugn. Oversettelse og bearbeidelse var ved Anne-Karen Hytten som også hadde ansvar for regi. Christine Lohre var scenograf og designet teaterfigurer, Grete Larssen og Marte Moen Danielsen var figurmakere. Produksjonene hadde premiere 28. september 2011 på Oslo Nye Trikkekstallen.      

Informasjon

(Objekt ID 108361)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 28. sep. 2011
Kategori Humanett
Emneord Barn
Størrelse Menneskestørrelse ca. 180 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Ridder Kato ble spilt av Per Skjølsvik. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Mio/Bosse, Jum-Jum/Benka og Nonno.

Kilder: Oslo Nye Teater. Program fra produksjonen.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 3.2. 2021. 

Materialtyper

Det ble brukt mye tekstil til denne figuren hvor det var en, muligens to, inne i selv figuren. Hodet har tagger eller grener som stikke ut fra et lysende punkt, nærmest som en kule. Den ene hånden som er avbildet på fotoet var fremstlt som en stor klo til å gripe med. Det ser ut som om den uformede tekstilkroppen kan være laget av et type silke, det er en svak glans i materialet. Silke er heller ikke så tungt og det er vikitg for spilleren/ne.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.  

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen til Ridder Kato var en humanett, dvs. med en (eller muligens to) figurspilleren inne i selve kroppen til figuren. Det lysende hodet ble festet på en stang som figurspileren kunne holde i. Humanetten har et skulderparti som den vide kappen ble festet til eller snarere hengt over.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (5)
Christine Lohre (person) – Scenograf, Designer
Grete Larssen (person) – Figurmaker
Marte Moen Danielsen (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mio, min Mio (produksjon) – Humanett