Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Historisk artikkel om Oslo Nye Dukketeater av Mona Wiig (2024) pdf 11. jan. 2024 Last ned

Christine Lohre

Christine Lohre er en norsk scenograf. Lohre er utdannet scenograf fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har arbeidet som scenograf i både Sverige og Norge, og har blant annet hatt oppgaver for Det Norske Teatret, Den Nationale Scene i Bergen, Rogaland Teater, Riksteatret og Agder Teater.

Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen mottok Heddaprisen 2017 i klassen for beste audiovisuelle design for henholdsvis videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i forestillingen Rekyl, produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner.

Informasjon

(Objekt ID 5955)
Objekttype Person
Funksjoner Scenograf
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Dahl, Halle, Lohre og Nordhagen:

"Når teater er på sitt beste, flyter de enkelte elementene sammen til en enhet. Da får vi en opplevelse av akkurat slik måtte dette stykket formidles akkurat nå. Årets vinner i kategorien audiovisuell design er liten av format, men stor i kunstnerisk evne. I tett samspill med de øvrige delene av forestillingen skaper scenografi, video- og lysdesign bilder som både antyder og utvider forståelsen av innholdet. Musikk og lyddesign inngår i en helhet der dramatikk og ømhet, eventyrlyst og savn finner sitt uttrykk uten at effektene blir overdrevet."

For Oslo Nye Teater har Christine Lohre blant annet gjort scenografien til dukketeateroppsetningen Aladdin og den magiske lampen (2004), som ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi, kostymedesign og lysdesign i 2005. Hun skapte også scenografien til Livsmaskinen av Lene Therese Teigen, som hadde urpremiere på Oslo Nye Teater, Centralteatret våren 2005. Hun har arbeidet mye med ny norsk dramatikk og har mottatt Statens treårige arbeidsstipend.

Blant oppsetningene hun har bidratt til er Kong Lear og En julefortelling på Den Nationale Scene, Mio min Mio og Oksen Ferdinand på Oslo Nye Teater, Måne for livets stebarn på Rogaland Teater og Brødrene Løvehjerte på Brageteatret.

KILDER:

Sceneweb om Heddaprisen 2005, www.sceneweb.no, 17.10.2012, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/23849/Heddaprisen_2005-2005

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Utmerkelser - Tildelinger (1)