Mummimamma

Inngår i produksjon Fra Mummitrollet og det usynlige barnet (2006/2015), Oslo Nye Trikkestallen.

Mummimamma var en teaterfigur i Oslo Nye Teaters produksjon Mummitrollet og det usynlige barnet, som var basert på en historie av Tove Jansson. Mummitrollet og det usynlige barnet ble første gang produsert i 2006, dramatisert av Stein Kiran og Knut Wiulsrød, og bearbeidet av Line Rosvoll, som også var regissør. Scenografien var ved Kine Liholm og Kari Noreger laget teaterfigurene. Premieren var på Trikkestallen på Torshov 1. februar 2006.

En ny versjon av Mummitrollet og det usynlige barnet ble produsert i 2015, da med dramatisering av Anne-Karen Hytten, som også hadde regien. Scenografien var ved Milja Salovaara, og teaterfigurene fra 2006 ble gjenbrukt. Produksjonen hadde premiere 12. februar 2015 på Dukketeatret i Trikkestallen på Torshov.

Informasjon

(Objekt ID 100587)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 12. feb. 2015
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 40 cm høy.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Mummimamma ble spilt av Marianne Edvardsen i 2006 og 2015. 

Sceneweb viser til de andre teaterfigurene som er registrert i denne databasen. De er: Mummitrollet, Mummipappa og Lille My.  

KILDER:

Oslo Nye Teater. 

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 29.05.2020. 

Materialtyper

Hodet til Mummimamma ble formet i isopor, forsterket med bomullsgas og lim og trukket med strikket, grov ull. Kroppen var også laget av isopor og trukket med samme strikkede ullmateriale.

Det var tilsiktet at figuren skulle være mest mulig identisk med illustrasjonene i boken. 

Informasjon er gitt fra figurmaker Kari Noreger.

Konstruksjon/teknikk

Mummipappa var en stangfigur med rundstokk festet i hodet og førerstang av pianotråd festet på hver av hendene til figuren for å kunne spille med dem. Figurspillerens spillegrep var i forlengelse av rundstokken. Med andre ord var figurspillerens hånd inne i selve kroppen til Mummimamma. 

Infomasjon er gitt av figurmaker Kari Noreger.

Annen info

Det finnes et foto i svart/hvitt der vi ser (fra venstre) Per Skjølsvik med Mummipappa, Mads Buer med Mummitrollet, Kari-Ann Grønsund som Too-Tikki, Marianne Edvardsen med Mummimamma. Foran (fra venstre) står Hanne Dahle med Lille My og Suzanne Paalgard med det usynlige barnet/Ninni. Dette fotoet er fra produksjonen i 2015.

Tilknyttet (6)
Kine Liholm (person) – Scenograf
Milja Salovaara (person) – Scenograf
Kari Nordeger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mummitrollet og det usynlige barnet (produksjon) – Stangfigur
Mummitrollet og det usynlige barnet (produksjon) – Stangfigur