Filifjonk

Inngår i produksjon "Hvem skal trøste Knøttet?" (1998) Oslo Nye Dukketeater

Filifjonk var en av teaterfigurene i Oslo Nye Teaters produksjon Hvem skal trøste Knøttet? Dramatiseringen var ved Anne-Karen Hytten etter Tove Janssons bok med samme tittel, basert på oversettelsen til André Bjerke. Per Horn var scenograf og Kari Noreger hadde ansvar for figurene etter Tove Janssons illustrasjoner. Regissør var Anne-Karen Hytten. Urpremieren var 3. oktober 1998 på Oslo Nye Dukketeatret. Produksjonen var på repertoaret i 1999 og 2001.

Informasjon

(Objekt ID 100526)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 3. okt. 1998
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 30 cm. høy.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Filifjonk ble spilt av Marianne Edvardsen.

Sceneweb viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen, som er Hemulen, Nurket og Knøttet.

KILDER:

Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teater. Knut Wiulsrød

Transportert 28.05.2020. 

Materialtyper

Filifjonks hode og kropp ble formet i skumgummi og deretter ble figuren med hode og kropp trukket med tekstil som hadde en ujevn, dels stripete struktur. Hodet ble festet på en stang som gikk gjennom hele kroppen. Filifjonks hår var sannsynligvis av naturmateriale, muligens kardet ull og øynene trolig klinkekuler eller blanke knapper. 

Konstruksjon/teknikk

Hodet og kroppen til Filifjonk ble formet i skumgummi, og figuren hadde en stang gjennom begge kroppsdelene. Figurspilleren holdt i en forlengelse av stangen og spilte med figuren. Denne konstruksjonen har begrensede spillemuligheter, men det er også mulig at figurmakeren har lagt inn noen ekstra tekniske finesser, det er ukjent. 

Tilknyttet (4)
Per Horn (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Hvem skal trøste Knøttet? (produksjon) – Stangfigur