Musemor med unger

Inngår i produksjon "Jul med Prøysen og Snekker Andersen" (1991), Oslo Nye Teater

Musemor med unger var teaterfigurer i Oslo Nye Teaters produksjon Jul med Prøysen og Snekker Andersen, basert på Alf Prøysens julefortelling Snekker Andersen og Julenissen. Dramatiseringen var ved Stein Kiran. Christian Egemar var den opprinnelige scenografen, Kari Noreger var figurmaker og regien var ved Stein Kiran. Produksjonen ble første gang oppført 1. desember 1991 på Oslo Nye Dukketeatret.

Informasjon

(Objekt ID 100342)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 1. des. 1991
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 35 cm høye.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Jul med Prøysen og Snekker Andersen har blitt en klassiker også på Oslo Nye Dukketeatret. Den er blitt spilt nær årlig, senest julen 2019. Det vil neppe være siste gang. Etter Christian Egemars bortgang overtok Per Horn for scenografien og videreutvikling av den. 

Stein Kiran ble ansatt som figurspilller ved Oslo Nye Dukketeatret i 1984, samtidig med Per Skjølsvik. Kiran overtok det kunstneriske ansvaret for Dukketeatret i 1994.

Sceneweb viser til de andre figurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er Nissebarn, Nissemor og Snekker Andersen. 

KILDER:

Oslo Nye Teater

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 27.05.2020.

Materialtyper

Hodene til musemor og ungene var høyst sannsynlig formet i skumgummi. Hodene ble trukket med et mykt og loddent stoff, som også ble brukt til kroppene. Figurene hadde store og klare sorte øyne og ører som gir dem forskjellig uttrykk. To hunnmus hadde skjørt og en hannmus bukser med seler. 

Konstruksjon/teknikk

Disse enkle stangfigurene hadde stang i hvert av hodene og gjennom kroppene. Stengenes forlengelse var styringshåndtak for figurspillerne. Figurenes armer hang løst og beveget seg med kroppen. Musene hadde trolig ben til å spille med ved en lomme under fotsålene, jf. nissene i samme produksjon. 

Tilknyttet (5)
Christian Egemar (person) – Scenograf
Per Horn (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Jul med Prøysen og Snekker Andersen (produksjon) – Stangfigur