Ferske Scener

OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert2003
Epostpost@ferskescener.no
NettstedFerske Scener
UttrykksformerTeater

Om Ferske Scener

Ferske Scener er et tekstbasert samtidsteaterkompani som ble stiftet i Tromsø i 2003 av Kristin Eriksen Bjørn og Bernt Bjørn.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Tilknyttet

Mer om Ferske Scener

Kristin Eriksen Bjørn og Bernt Bjørn var noen av drivkreftene bak Totalteatret. 

Arbeidet med tekst er alltid utgangspunktet for kompaniets arbeid. Den første produksjonen, Gitarmannen av Jon Fosse, var en ferdig tekst da Ferske Scener tok tak i den. Den andre produksjonen, Jeg er visst ikke helt klar av Bjørn-Are Dypås, var en samling resonnerende og essayistiske tekster da kompaniet startet arbeidet.

Ferske Scener har som mål å levere teater basert på nye tekster som gir oss et nøkternt syn på vår samtid, og å skape politisk teater. Ferske Scener ønsker å være en arena der dramatikere møter scenografer, skuespillere og regissører i en varig prosess inspirert av motsetninger. Ferske Scener ønsker å utfordre publikums oppfatning av scenekunst.

Ferske Scener produserer en hovedproduksjon i året, i tillegg til lesninger og verksteder. Disse gjøres i samarbeid med andre scenekunstnere for å presentere oppsetningene i passende omgivelser.

Vekslingen mellom å arbeide med tekster som ikke har vært spilt i Norge tidligere, og utvikling av manus fra grunnen, er noe Ferske Scener har fortsatt med.

KILDER:

Ferske Scener, ferskescener.no, 21.10.2010, http://www.ferskescener.no/om_oss