radiOrakel

radiOrakel ble startet i 1982 da myndighetene åpnet for lokalradiodrift i Norge. På en kvinnekulturfestival samlet en gruppe kvinner inn penger til å starte opp verdens første kvinneradio. Og de lykkes; 16. oktober 1982 ble radiOrakel grunnlagt. Rita Westvik var den første redaktøren.

Informasjon

(Objekt ID 7776)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Formidlingssenter
Hovedfokus Musikk
Etablert 16. okt. 1982
Epost radiorakel@radiorakel.no
Nettsted radiOrakel

Kontaktinformasjon

Adresse Pilestredet 30e, 0164 Oslo
E-post radiorakel@radiorakel.no

Annen informasjon

Organisasjonsform Forening/lag/innretning
Organization number 857 553 152
Les mer

radiOrakel har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling. Musikkprofilen dekker alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country.

Den første tiden holdt radioen til i Korsgata 5, men flyttet etter hvert sammen med AKKS (Aksjon Kvinne Kultur Senter) inn på loftet i Blitz-huset i Pilestredet. radiOrakels målsetning er å utdanne kvinner innen radiojournalistikk og lydteknikk, og skal til enhver tid ha minimum 2/3 kvinnelige medlemmer. I praksis betyr dette at radiOrakel aktivt prioriterer og promoterer kvinner både som intervjuere og intervjuobjekter, og i tillegg til dette også har en musikkprofil som gjør at minst 50 % av all musikken som spilles er av/med kvinnelige artister/musikere. Per i dag er omkring 80 personer tilknyttet radiostasjonen. I løpet av radiOrakels første 27 år ble rundt 1500 mennesker utdannet i de ulike feltene innen radiokringkasting og mange av dem fremstår som mediepersonligheter i dagens mediebilde.

Kilde: radiOrakel, radiorakel.no, 27.10.2010, http://radiorakel.no/om/

Utmerkelser - Tildelinger (1)
Egne produksjoner (1)
Tittel Premiere
Hurra for radiOrakel!
Spilleplan
Tittel Premiere
Hurra for radiOrakel! – 12. okt. 2007 – radiOrakel
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler