Banality Dreams

Banality Dreams er en teatergruppe med base i Berlin og Oslo.

Informasjon

(Objekt ID 54)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Teatergruppe
Hovedfokus Teater
Etablert 1. jan. 2005
Epost post@banalitydreams.com
Nettsted BANALITY DREAMS
Uttrykksformer Dans, Performance, Teater

Kontaktinformasjon

Adresse Skolebakken 26, 3470 Slemmestad
E-post post@banalitydreams.com
Telefon 004799874263

Annen informasjon

Organisasjonsform Ansvarlig selskap/ANS
Org nr. 992 573 570
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Banality Dreams ble grunnlagt i 2005 av Signe Holtsmark (Norge) og Johannes Dullin (Tyskland/USA). Begge studerte fysisk teater og teaterproduksjon på høgskolen Scuola Teatro Dimitri College i den italienskspråklige delen av Sveits.

I 2008 ble Raliza Nikolowa (Tyskland/Bulgaria) med i Banality Dreams som dramaturg. I 2009 ble Banality Dreams utvidet med utøverne Franz Rogowski (Tyskland), Jorma Spitz (Tsjekkia), Federico Dimitri (Italia) og Johanna von Gagern (Tyskland/USA), grafisk designer Kleon Medugorac (Tyskland) og lysdesigner Tomas Ness (Tyskland). Banality Dreams samarbeider også jevnlig med filmkollektivet Authentic Boys.

Banality Dreams' arbeid fokuserer på forestillinger som en slags lek med strukturer, teatralske virkemidler, en kombinasjon av medier og uvanlige kunstneriske konstellasjoner. Sentralt i den estetiske utforskningen Banality Dreams gjør, står en søken etter en komisk samtidsform, som henter sine temaer fra våre nære omgivelser, samtidig som den nærer seg av, berører og manipulerer sine kilder. Dermed blir ikke det komiske forstått som komedie, men som en kunstform som leker med spenninger og som befinner seg i grenseland mellom det banale og det dype, det absurde og det tragiske, det subtile og det platte. Det sies at sannheten ligger i komedien. Men når begynner komedien, når går den over i tragedie og omvendt? Hvorfor og når blir en overfladisk gest eller situasjon morsom eller absurd? Hvilke dype, menneskelige sannheter ligger skjult bak den?

For Banality Dreams er skuespillet med effekter fra virkeligheten og klare nærvær med det formål å berøre substansielt. En bestanddel i den kunstneriske utforskningen Banality Dreams gjør er arbeid med video, levende musikk og installasjon-elementer, så vel som samarbeid med amatørskuespillere og arbeid utenfor samtidsteatrets sammenhenger. På denne måten forstår Banality Dreams seg selv i økende grad som en allianse av kunstnere som arbeider innen flere disipliner. Under ledelse av Johannes Dullin og gjennom en søken etter forskjellige uttrykksmuligheter utvikles en særegen estetikk.

Kilde: Banality Dreams, banalitydreams.com, 26.09.2010, http://banalitydreams.com

Tilknyttede personer
Signe Holtsmark – Skuespiller
Johannes Dullin – Regissør
Raliza Nikolowa – Dramaturg
Franz Rogowski – Skuespiller
Johanna von Gagern – Skuespiller
Kleon Medugorac – Annet