Teater Nova

Også kjent somtidligere Thiis produksjoner
OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater, Figurteater, Dans, Tverrkunstnerisk
Etablert12. okt. 2001
Epostsimone.thiis@teaternova.no
NettstedTeater Nova, Teater Nova på Facebook
UttrykksformerTeater

Om Teater Nova

Teater Nova er et norsk teaterkompani, ledet av Simone Thiis.

Teater Nova lager teater med nyskrevne manus, og forsøker å skape forestillinger med et tydelig fysisk og visuelt språk. De siste årene har Teater Nova jobbet med figurer og animasjon i samspill med skuespillerne, og samarbeider nasjonalt og internasjonalt. Teater Nova jobber gjerne ut fra tema eller virkelige historier og ønsker å gjøre en forskjell.

Teater Nova er tidligere kjent som Thiis/Aagre Produksjoner og Thiis Produksjoner.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Teater Nova

Teater Nova startet i 2002 som Thiis/Aagre Produksjoner, med Frøy Aagre (musiker og komponist) og Simone Thiis (skuespiller og regissør). Sammen produserte og spilte de i forestillingen Virginia Woolf – Dønninger av et liv. Manuset var nyskrevet og musikken komponert til forestillingen. Forestillingen ble en suksess og dette var oppstarten til å danne en frigruppe som hovedsakelig baseres på nyskrevne manus med profesjonelle kunstnere fra Vestfold.

Simone Thiis er kunstnerisk leder og resten av ensemblet leies inn for de ulike prosjektene. Teater Nova er laget som en forening og har derfor også et styre. Foreløpig har Teater Nova produsert forestillingene Virginia Woolf – Dønninger av et liv av Bjørg Vindsetmo og Hilde og Erhart av Birte Svatun, Absolutt Frida, en monolog om Frida Kahlo av Fride Lindstøl, Shame on You, en ungdomsforestilling av Fride Lindstøl og Paradis av Elisabeth Beanca Halvorsen.

Teater Nova er opptatt av godt teater for ungdom som både vil si noe og samtidig underholder. Teater Nova ønsker ikke å oppdra men å utvikle og kanskje bidra til å skape en debatt om viktige tema som opptar unge i dag.

Simone Thiis, kunstnerisk leder i Teater Nova, er utdannet skuespiller og instruktør ved Bergen teaterskole, Teater Tango i København og Akademi Teaterprosjekt i Oslo.

KILDER:

Simone Thiis privatarkiv. Giver: Simone Thiis. 29.04.2014.

Teater Nova, teaternova.no, 29.11.2010, http://www.teaternova.no/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=97