Studium Actoris

Studium Actoris er en profesjonell teatergruppe etablert i 1989 i Norge. Gruppen samarbeider med enkeltpersoner og grupper over hele kunst- og kulturspektret, gjennom å produsere forestillinger, fremheve forskning og organisere gjestespill fra Norge og utenlands.

Informasjon

(Objekt ID 3918)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Tidligere Polar Plexus Teater
Organisasjonstype Teatergruppe
Hovedfokus Teater, Performance
Etablert 1989
Epost office@studiumactoris.no
Nettsted Studium Actoris

Kontaktinformasjon

Adresse Dokka 1c, 1671 Kråkerøy
E-post office@studiumactoris.no
Telefon +47 69 32 25 10

Annen informasjon

Organisasjonsform Aksjeselskap/AS eller ASA
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Studium Actoris ble opprinnelig stiftet under navnet Polar Plexus. I sin eksistenstid har Studium Actoris blitt kjent for sitt innhold, den brede appellen og deretter bredden i aktivitet, inkludert eksperimentelt teater, forskning i skuespillerkunsten, komedie, festivaler og gjestespill utenlands fra, seminarer og verksteder med det mål å utvikle skuespillerens verktøy, samt store og små arrangementer for folk flest.

Studium Actoris ble skapt av den italienske skuespilleren Paolo Martini, den sveitsiske skuespilleren Rolf Heim og de norske skuespillerne Elin Lindberg, Jannicke Stensnes og Ann Kristin Knapstad-Nordberg. Roger Rolin fra det svenske Institutet för Scenkonst har vært gruppens leder og mentor helt siden starten. I dag består gruppens kunstneriske stab av to personer, Paolo Martini og Jannicke Stensnes, som har samarbeidet siden 1984. Begge har sin utdanning og sin etiske bevissthet fra Institutet för Scenkonst i Sverige.

Siden 1999 har Studium Actoris arbeidet med markedsføring og kunstnerisk ansvar for gatefestivalen Folk i gata og for forestillingsserien SAFT - Scenekunst, der internasjonale teatergrupper, kunstnere og musikere besøker Fredrikstad med sine kunstneriske uttrykk.

Kilde:

Studium Actoris, www.studiumactoris.no, 22.08.21010, http://www.studiumactoris.no/Sahome2/History.html

Coproduksjoner (2)
Tittel Premiere
Pandemonium – 24. des. 2007 – Månefjes Produksjoner
Hals over hodet – 2004
Tilknyttede personer (3)
Paolo Martini – Scenekunstner
Jannicke Stensnes – Scenekunstner
Line Lockert – Administrativ leder