Dukkenikkerne

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
HovedfokusFigurteater
Etablert1985
Epostpost@dukkenikkerne.no
NettstedDukkenikkerne, Dukkenikkerne på Norge Rundt, april 2005
UttrykksformerFigurteater

Om Dukkenikkerne

Dukkenikkerne ble etablert i Bodø 1985 av Jack Markussen, Anne Helgesen og Heidi Mæland. I 1993 flyttet primus motor Jack Markussen til Bergen med gruppen. Dukkenikkerne har i årenes løp produsert over 30 forestillinger og har siden oppstarten i Bergen hatt eget verksted i hjertet av byen.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Dukkenikkerne

Dukkenikkerne har gjort en rekke samarbeidsforestillinger med Figurteateret i Nordland, Den Nationale Scene og Bergen Byspill m.fl.

Dukkenikkerne ønsker å formidle godt tankevekkende, underholdende og nyskapende figurteater for alle aldersgrupper. Ved daglig å utsette seg for kunstneriske valg innenfor skuespillerarbeid, manusarbeid, scenografi, dukkemaking, kostymer osv. er gruppen hele tiden i prosess og utvikling. Dukkenikkerne leverer i tillegg til sine egne forestillinger, fantastiske dukker og figurer i alle størrelser og formater til andre grupper og teatre og holder også kurs innen figurteater.

På nettsiden til Dukkenikkerne står det:

"Jack Markussen er daglig leder og kunstnerisk overhode og står bak forestillinger, manus, scenografi, kostymer og rekvisitter til egne produksjoner og til mange produksjoner for forskjellige grupper og instiusjoner.

Fast i stallen er Jan Holden, som har vært med i gruppen siden 1994, som skuespiller, dukkespiller og med diverse teknisk arbeid, blant annet lyssetting.

Flere skuespillere og kunstnere blir engasjert i produksjonene. Skuespillerinne Gabrielle Barth har vært med siden 2003.

Kunstnersjelen Monika Solheim har vært med i et utalls produksjoner og engasjeres til skulpturering av dukker og sminking av disse.

Marthe Synnevåg har i det siste flyttet inn på verkstedet som skredder og kostymemaker."

KILDER:

Dukkenikkerne, dukkenikkerne.no, 07.09.10, http://www.dukkenikkerne.no/dukkenikkerne.html

Ludvigsen, Birthe-Lisbeth : Frie teatergrupper og prosjektteater i Bergen 1970-2006 - en kontekstualisert oversikt og beskrivelse, UiB 2007

Wikipedia, no.wikipedia.no, 26.03.2020, https://no.wikipedia.org/wiki/Dukkenikkerne