Prøysenhuset

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus til minne om Alf Prøysen. Det ligger på Rudshøgda på Ringsaker, mellom Hamar og Lillehammer, og rundt 800 meter fra Alf Prøysens barndomshjem, husmannsplassen Prøysen.

Det første Prøysenhuset åpnet 28. november 1997. Et nybygd, større Prøysenhuset åpner på dagen 100 år etter at Alf Prøysen ble født, 23. juli 2014. Det er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta.

Informasjon

(Objekt ID 31151)
Objekttype Organisasjon
Nettsted PrøysenHUSET

Kontaktinformasjon

Adresse 2360 Rudshøgda

Annen informasjon

Organisasjonsform Aksjeselskap/AS eller ASA
Les mer

Prøysenhuset drives som museum og aktivitetshus på helårsbasis, fra 1. april 2013 som en underavdeling av kulturkontoret i Ringsaker kommune. Årlig besøkes huset av rundt 20 000 mennesker. Det inneholder blant annet en utstilling over Alf Prøysens liv og forfatterskap, en velutstyrt teatersal, et galleri med skiftende utstillinger, lekerom og museumsbutikk. Kafeen, Kafé Julie, er oppkalt etter Alf Prøysens mor.

Prøysenfestivalen arrangeres hvert år med Prøysenhuset som hovedkvarter. Program legges hvert år ut på festivalens hjemmeside www.proysenfestivalen.no, mens Prøysenhuset har hjemmeside www.proysenhuset.no.

Byggingen av Prøysenhuset ble finansiert av en gave fra finansmann Arthur Buchardt, med drift finansiert av stat og kommune.

Kilder:

Prøysenhuset, 21.07.2014, www.proysenhuset.no

Prøysenfestivalen, 21.07.2014, http://www.proysenfestivalen.no/

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler