Kulturproduksjoner

OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert1999
Epostsvein.gundersen(at)hioa.no / karenhoie(at)gmail.com
NettstedKulturproduksjoner
UttrykksformerTeater

Om Kulturproduksjoner

Kulturproduksjoner er en norsk teatergruppe som ble opprettet i 1999 av Svein Gundersen som da samlet sin teatervirksomhet under denne paraplyen. Karen Høie og en mer eller mindre fast stab er knyttet til gruppen. De knytter til seg nye kunstnere etter behov.

I 2018-19 samarbeidet Kulturproduksjoner med gruppen "Mr. Pejo´s wandering dollls" fra St.Petersburg.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Kulturproduksjoner

Kulturproduksjoner formidler historier som angår oss i et billedrikt, scenisk språk. De blander skuespillerkunst, fortelling, video, musikk, figur og maskespill.

De har også vært opptatt av å lage stedsspesifikk teaterkunst: store utendørs vandreforestillinger med et uttall aktører - profesjonelle skuespillere, amatører, dansere, sangere, dykkere, fjellklatrere, hester, eller motorsykler.

Forestillinger som Laterna magica-produksjonene kombinerte installasjoner, mindre scener, monologer, sang, video, fortelling, maskespill, musikk, bilder og tablåer til et helhetlig uttrykk i landskapet/området forestillingen ble skapt til.

Kulturproduksjoner har et nært samarbeid med skuespilleren Hilde Veronika Høie, som arbeider med bevegelse, stemme og stagefight - og med musikeren og komponisten Martine Kraft.

Kulturproduksjoner arbeider også internasjonalt, og avsluttet i 2011 "The Great Dragon Parade", ett treårig samarbeidsprosjekt med Teatr Groteska i Krakow.

I 2015-17 var Kulturproduksjoner norsk partner i "HraMoKa", et samarbeid med Nasjonalmuséet i Slovakia, figurteatermuséet på Modry Kamen, og utviklet også et samarbeid med Academy for Performing Arts i Bratislava. Prosjektene var støttet av eea-fondene og norwegian grants. I 2017 var Karen Høie med i "Sonate for tre", en norsk-russisk forestilling produsert av RuNo og SadioNor teater. Begge medlemmene i Kulturproduksjoner spilte sommeren 2017 i Tyskland, i forestillingen "Northlantis", med medvirkende fra Estland, Danmark, Tyskland og Nederland, og i "Die Nacht der Puppen" (regi: Frank Soehle) med tyske figurspillere. Samme år utviklet Kulturproduksjoner "Renc´Arts Cameroun 2017". Forestillingen ble produsert av Bana Ba Africa, og støttet av UD/DTS. I 2018 går Kulturproduksjoner inn i et samarbeid med kunstnere fra St.Petersburg.

KILDER:

DTS, danseogteatersentrum.no, 08.12.2010, http://www.danseogteatersentrum.no/sck/members.shtml?lang=nor&sam=&cat=&gen=&cou=&cri=Kulturproduksjoner&act=apre&typ=per&aid=95

E-post fra Kulturproduksjoner v/Karen Høie, 03.01.2012, 19.09.2016, 12.12.2017, 13.06.2019