Ellen Johannesen/KarmaConsult

OrganisasjonstypeDansegruppe
HovedfokusDans
Etablert1994
NettstedKARMACONSULT
UttrykksformerDans, Performance

Om Ellen Johannesen/KarmaConsult

Ellen Johannesen/KarmaConsult har siden 1994 vært navnet på organisasjonen som organiserer virksomheten til danser og koreograf Ellen Johannesen. I Norge har Ellen Johannesen presentert flere egne arbeider, deltatt i samarbeidsprosjekter med andre koreografer og i tillegg medvirket som danser for bl.a. koreografene Øyvind Jørgensen, Monica Herstad og Zoe Kristiansen. Hun har gjort seg bemerket med en rekke soloforestillinger der hun kombinerer egne tekster med et særegent bevegelsesspråk.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Ellen Johannesen/KarmaConsult

Ellen Johannesen er influert av ulike kilder som Butohperformancekunst og Ashtanga yoga. Siden 2003 har hun hatt et omfattende kunstnerisk samarbeid med cellist og komponist Tanja Orning. Sammen har de presentert en rekke forestillinger under en likestilt dramaturgi. Høsten 2003 presenterte de for første gang pilotprosjektet Karma Lounge for et publikum. Prosjektet har senere blitt  bearbeidet til en helaftens forestilling og utvidet med danser Ulf Nilseng.

Ellen Johannesens arbeider har blitt vist på Black Box Teater i Oslo, Museet for Samtidskunst i Oslo, på Teaterhuset Avant Garden i Trondheim, Kunstakademiet i Oslo, Teaterfestivalen i Kongsvinger, Junge Hunde Festivalene i København og Ljubljana, Theater am Halleschen Ufer, Berlin og på Kaaiteater, Brussel.

Johannesen har dessuten flere ganger produsert og vist forestillinger i Bangalore, India, der hun har bidratt til det lokale miljøet for samtidsdans, bl.a under biennalen for samtidsdans.

Kilder:

Black Box Teater Oslo, http://www.blackbox.no/, 15.10.2010, http://www.blackbox.no/content/titlePresentation.php?tid=2053

KarmaConsult, http://karmaconsult.org/, 15.10.2010, http://www.karmaconsult.org/aboutme.htm