Ellen Johannesen

Ellen Johannesen er en norsk danser og koreograf. Johannesen er utdannet danser ved London Contemporary Dance School (Storbritannia) og ved School for New Dance Developement SNDO (Holland). Etter endt utdanning arbeidet Ellen Johannesen i flere år som danser i Amsterdam med den amerikanske koreografen Donald Fleming. Hun turnerte blant annet i Holland, Tyskland, Frankrike og USA.

Siden 1994 har Johannesen presentert seg selv og sine prosjekter under navnet KarmaConsult. I Norge har Ellen Johannesen presentert flere egne arbeider, deltatt i samarbeidsprosjekter med andre koreografer og i tillegg medvirket som danser for bl.a. koreografene Øyvind Jørgensen, Monica Herstad og Zoe Kristiansen. Hun har gjort seg bemerket med en rekke soloforestillinger der hun kombinerer egne tekster med et særegent bevegelsesspråk.

Informasjon

(Objekt ID 2441)
Objekttype Person
Funksjoner Koreograf, Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Address Oslo
Nettsted KARMACONSULT

Kvalifikasjoner

Utøver og instruktør av Ashtanga Yoga

Les mer

Ellen Johannesen er influert av ulike kilder som Butoh, performancekunst og Ashtanga yoga. Siden 2003 har hun hatt et omfattende kunstnerisk samarbeid med cellist og komponist Tanja Orning. Sammen har de presentert en rekke forestillinger under en likestilt dramaturgi. Høsten 2003 presenterte de for første gang pilotprosjektet Karma Lounge for et publikum. Prosjektet har senere blitt  bearbeidet til en helaftens forestilling og utvidet med danser Ulf Nilseng.

Ellen Johannesens arbeider har blitt vist på Black Box Teater i Oslo, Museet for Samtidskunst i Oslo, på Teaterhuset Avant Garden i Trondheim, Kunstakademiet i Oslo, Teaterfestivalen i Kongsvinger, Junge Hunde Festivalene i København og Ljubljana, Theater am Halleschen Ufer, Berlin og på Kaaiteater, Brussel.

Johannesen har dessuten flere ganger produsert og vist forestillinger i Bangalore, India, der hun har bidratt til det lokale miljøet for samtidsdans, bl.a under biennalen for samtidsdans.

Kilde:

KarmaConsult, 04.10.2020, http://www.karmaconsult.org/aboutme.htm

Utdanning

London Contemporary Dance School

de Theaterschool: Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten (School for New Dance Developement, Amsterdam)

Tilknyttet (1)