zero visibility corp.

OrganisasjonstypeDansegruppe
HovedfokusDans
Etablert1. jan. 1996
Epostzvc(at)zerovisibility.no
Nettstedzero visibility corp.

Om zero visibility corp.

zero visibility corp. ble grunnlagt i 1996 og er ett av Norges ledende dansekompanier med internasjonal anerkjennelse. Ina Christel Johannessen er kompaniets koreograf.

Siren Leirvåg, foreleser i teaterstudier ved Universitetet i Oslo, beskriver stilen som "slående fysikalitet", og mener at Ina Christel Johannessen skaper nøye konstruerte komposisjoner mellom det fysisk/visuelle og hørlige rommet, der dansernes handlinger signaliserer nærhet og avstand på en og samme tid.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Mer om zero visibility corp.

Siren Leirvåg, foreleser i teaterstudier ved Universitetet i Oslo, sier dette om zero visibility corp. og Ina Christel Johannessen:

"Lederen og koreografen for zero visibility corp., Ina Christel Johannessen, har utviklet en kunstnerisk strategi som overskrider noen av motsetningene i samtidsdans; mellom kunstdans og populær dans, 'ren dans' og teatral dans, humoristisk og seriøs dans.

Som publikummere blir vi kastet inn i krysspunktet mellom estetiske ytterpunkter i fysisk uttalte og mektige uttrykk. Vi forenes i troen på dans som kunstform. Det er kanskje gjennom å insistere på denne konkrete og fysisk krevende koreografien at zero visibility corp. plasserer seg i den teatralske dansetradisjonen, samtidig som de skaper sin egen særegne kunstneriske profil."

Kilde:

zero visibility corp., zerovisibility.no, 04.04.2011, http://www.zerovisibility.no/zero