Karlsvogna Teater

Også kjent somKarlsvogna Teater
OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert1992 (avviklet 2020)
Epostsundby@karlsvognateater.no
NettstedKarlsvogna Teater
UttrykksformerTeater

Om Karlsvogna Teater

Karl Sundby, skuespiller, dramatiker og instruktør, utgjorde kjernen i Karlsvogna Teater som ble startet i 1992. Karlsvogna baserte seg for det meste på oppsøkende virksomhet. Teateret produserte voksendramatikk så vel som barne- og ungdomsforestillinger.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Karlsvogna Teater

Karlsvogna Teater retter søkelyset i sine forestillinger mot det søkende menneske, med behov for å møte sin samvittighet. Alle forestillingene handler i bunn og grunn om personer som ønsker å komme videre moralsk. Om det å heve seg selv opp etter håret så å si, gjennom mot og ærlighet for å nå frem til ansvar i frihet.

Eksistensiell fortvilelse er såkorn i lengselens åker, og kan høstes som visdom. Ingenting er umulig om man finner tilbake til sin oppriktighet. Men på denne ransakingens vei må man legge av seg pådyttede drømmer og forestillinger og vende naken ned til sine tanker og følelsers dyp, finne det opprinnelige - sin egen kilde. Det å realisere seg blir mer et moralsk spørsmål enn et spørsmål om å lykkes i det ytre.

Navnet Karlsvogna refererer både til stjernebildet av samme navn og til grunnlegger Karl Sundbys navn. Som kjent er også vognen et symbol for det reisende folket.

KILDER:

DTS, danseogteatersentrum.no, 01.08.2010, http://www.danseogteatersentrum.no/sck/members.shtml?lang=nor&sam=&cat=&gen=&cou=&cri=karlsvogna&act=apre&typ=per&aid=22

Karlsvogna Teater, karlsvognateater.no, 17.03.2017, http://www.karlsvognateater.no/