Kritikerprisen 2012/13

Teaterkritikerprisen

Nominasjoner

Vinnere

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Dansekritikerprisen

  Nominasjoner

  Vinnere

  • Kjersti Engebrigtsen

   Utdrag fra tale ved Lars Elton, framført ved utdelingen av Dansekritikerprisen 2012/2013 på Litteraturhuset i Oslo 18. september 2013:

   "Fragile er et prosjekt og en forestilling der blinde og svaksynte danser sammen med funksjonsfriske. Kjersti Kramm Engebrigtsen er initiativtager til prosjektet, og hun har laget Touched, den første av tre koreografier som sammen utgjør den helaftens forestillingen Fragile. Sammen med koreografene Ana Rita Barata fra Portugal, Ajjar Ausma fra Estland og Isabel Jones fra England har hun med støtte fra EUs kulturprogram skapt et prosjekt for undervisning i og utvikling av danseriske metoder for blinde og svaksynte. Samarbeidet, som startet i 2011, munnet ut i en forestilling med verk av de tre førstnevnte koreografene med premiere i Lisboa i april i år.

   Fragile er blitt en forestilling som engasjerer på flere plan og gjennom ulike uttrykk. Kjersti Kramm Engebrigtsens Touched er preget av god fremdrift der det lenge er usikkert hvem av de seks danserne som er synshemmet. Det blir fort klart at synshemmingen er en ressurs som gir mulighet for nærhet og berøring. Med Touched setter hun tonen for en lavmælt forestilling. Prosjektets tittel peker på den synshemmedes sårbarhet («Fragile»), men paradokset er at det å bli ledet og støttet gir trygghet og selvtillit. Gjennom berøringen finner intimiteten og tilliten et vakkert uttrykk. Så ender det da også med at den synshemmede danseren erobrer rommet på egen hånd."

   Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.