Kari Holtan

Født1964
FunksjonerRegissør, Skuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Kari Holtan

Kari Holtan er skuespiller og regissør. Holtan er medlem av scenekunstkompaniet De Utvalgte, som lenge har arbeidet med samspillet mellom video, musikk, og sceniske aktører.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Kari Holtan

Kari Holtan hadde ansvaret for regi, instruksjon, scenografi og videodesign av Bang Bang Club som også var jubileumsforestilling da Black Box Teater feiret 20 år.

Kari Holtan hadde regien på Jimmy Young som gjestet Samtidsfestivalen i 2007, og blant annet har vært spilt på den internasjonale teaterfestivalen Mladi Levi 2008 (i Ljubljana, Slovenia), Noordrezon Festival 2008 (i Groningen, Holland) og på Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Kari Holtan ble nominert til Heddaprisen 2009 i kategorien for beste regi for Skuggar av Jon Fosse, De Utvalgte, Black Box Teater.

De Utvalgte mottok Heddaprisen 2019 i klassen for særlig kunstnerisk innsats for Skipet Vol. 5. Produksjonen var regissert av Holtan.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen:

"Prisen gis til en brutal og poetisk, komisk og dyster, dypt menneskelig forestilling. I et spill mellom roller og identiteter, autentisitet og teatralitet skapes et mangefasettert, konfronterende og særegent uttrykk. Det stedsspesifikke gir grunnpreget til et liv i bevegelse, et samfunn i endring, og aktørene bak utforsker det menneskelige rommet mellom overmot og maktesløshet, mellom å være ekstremt privilegert og ekstremt utsatt. Publikum tas med på en felles utforskning i en myriade av levd liv, fantasi og myter som skaper og skapes av våre liv. Innfallsvinkelen som kjennetegner kompaniet, utforskende, utfordrende og fordomsfritt inkluderende, preger også denne forestillingen. I et filmatisk uttrykk forankres det tilsynelatende dagligdagse i et mytisk stoff og rommer det uforutsigbare i den menneskelige reisen. I sitt dypt rørende verk favner årets mottaker av prisen for særlig kunstnerisk innsats både hyperrealistiske skrekkscenarier og spektakulær skjønnhet, det hele med en kunstnerisk fingerspissfølelse, ydmykhet, autentisitet og et ambisjonsnivå av de sjeldne."

KILDER:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.10.19, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2019

Sceneweb om Heddaprisen, www.sceneweb.no, 16.10.19, https://sceneweb.no/nb/awarding/93019/Heddaprisen_2019-2019

Alle tilknytninger

Medvirket i