Kristian Fr. Figenschow jr

Kristian Fr. Figenschow jr (født i 1962) er en norsk skuespiller.

Kristian Fr. Figenschow har ingen formell teaterutdannelse, og karakteriserer seg som 'autodidakt'.

Før han i 1989 kom til Hålogaland Teater var han meget aktiv i Tromsøs revymiljø, og hadde også medvirket i den norske spillefilmen Piratene. Senere har Kristian Fr. Figenschow spilt både i Landstrykere og i Insomnia, og han har vært med i NRK-serien Offshore.

Informasjon

(Objekt ID 5893)
Objekttype Person
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

På Hålogaland Teater har Kristian Fr. Figenschow jr. gjort en rekke komiske roller. Blant annet høstet han stor suksess i Arthur Arntzens Den fordømte nordlendingen, og han spilte også i Oluf, Vett og uvett, Hemmel og hav og Bør Børson jr. Sammen med Ketil Høegh framførte han den nordnorske versjonen av Stein i lomma.

Han spilte konferansieren i Cabaret og Billy Flynn i Chicago.

Men han har også tolket klassiske mannsroller. Blant dem er Hjalmar Ekdal i Vildanden, Stockmann i En folkefiende, Versjinin i Tre søstre og Borkin i Ivanov.

På Nordland Teater hadde han tittelrollen i Holbergs Jeppe på bjerget i 2000.

Kristian Fr. Figenschow jr ble nominert til Heddaprisen 2005 i kategorien kalt fremragende sceneprestasjon for sin tolkning av Puntila i Nessekongen Puntila Hålogaland Teater.

Kristian Fr. Figenschow jr ble også nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for beste mannelige hovedrolle for rollen som pastor Manders i Gjengangere av Henrik Ibsen, også den på Hålogaland Teater.

Kilder:

Heddaprisen

Hålogaland Teater