Ingrid Weme Nilsen

Født30. nov. 1978
FunksjonerRegissør, Dramaturg
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Ingrid Weme Nilsen

Ingrid Weme Nilsen er en norsk dramaturg og regissør, som også leder kompaniet PontenegrinerneWeme Nilsen arbeider for tiden som dramaturg ved Det Norske Teatret.

Lars Erik Holter, Ingrid Weme Nilsen og ensemblet fikk Heddaprisen 2020 i klassen for beste scenetekst for sin bearbeidelse av Henrik Ibsens Villanden, spilt under tittelen VillandaDet Norske Teatret (2020). Produksjonen ble også nominert i klassen for beste forestilling for ungdom.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Ingrid Weme Nilsen

Vis alle

Utmerkelser

Mer om Ingrid Weme Nilsen

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Lars Erik Holter, Ingrid Weme Nilsen og ensemblet:

"En scenetekst kan være så mye: Det kan være manuset til en dramatiker, det kan være en disposisjon til improvisasjon over et tema, det kan være bearbeiding av en allerede eksisterende klassiker. Kategorien er like vid som scenekunsten selv.

De beste scenetekstene frigjør energi, kraft og lekenhet i scenerommet, hos skuespillerne, i prøvesituasjonen og i salen, under forestilling. De beste scenetekstene viser oss verden og på en ny måte, og viser samtidig scenekunstnerne vei.

Årets beste scenetekst er et slikt arbeid. Den er på sitt vis både en bruksanvisning og et kunstverk, samtidig er den et samarbeidsprosjekt mellom regissør, dramaturg og skuespillerne selv. De har flyttet inn i en klassiker og både gjort den til sin egen – og til vår."

KILDER:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.07.20, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2020

Heddaprisen, heddaprisen.no, 21.09.2020, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2020

Alle tilknytninger

Medvirket i

Verk av Ingrid Weme Nilsen