Kjersti Haugen

FunksjonerRegissør
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Kjersti Haugen

Kjersti Haugen er norsk regissør.

Hun fullførte sin utdanning som regissør ved Statens Teaterhøgskole i Oslo i 2005, og har siden den tid vært bosatt i Trondheim, samtidig som hun har etablert seg som frilansregissør. Fra 2010, da Kristian Seltun tiltrådte som teatersjef, var Kjersti Haugen ansatt som husregissør ved Trøndelag Teater.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Kjersti Haugen

  Vis alle

  Utmerkelser

  Mer om Kjersti Haugen

  Kjersti Haugen startet sin utdannelse på Norges landbrukshøgskole, og endte som naturforvalter med en hovedoppgave om Teater i naturen – om spel i mange varianter. Etter Landbrukshøgskolen studerte hun drama på Dragvoll, før hun i to år var lærer ved Hallingdal Folkehøgskole. I 1998 og 1999 utdannet hun seg ved École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, og deretter underviste hun på Romerike Folkehøgskole til 2001.

  Hun kom inn på regilinjen til Statens Teaterhøgskole, og Frank av Maria Tryti Vennerød, som ble satt opp på Det Norske Teatret, var hennes diplomoppgave. Hun hadde tidligere satt opp Maria Tryti Vennerøds Ta meg på vengene og Dama i luka under Dramatikkfestivalene i 2002 og 2004. Høsten 2005 hadde hun regien på Norge, Midt-Norge på Trøndelag Teater.

  Blant forestillingene Kjersti Haugen har regissert for Trøndelag Teater er Et juleeventyr i 2007, Spring Awakening i 2010, Et dukkehjem og Håndverkerne i 2011 og Gjengangere i 2012.

  Et juleeventyr ble nominert til Heddaprisen 2008 i kategorien for beste barne- og ungdomsforestilling.

  Kjersti Haugen ble også nominert til Heddaprisen 2006 i klassen for beste regi for Hunden i høyet av Hålogaland Teater.

  Hundre hemmeligheter av Anne Marit Sæther, regi Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther, produsert av Cirka Teater, Trøndelag Teater, Riksteatret, Trondheim Voices/Midtnorsk Jazzsenter, vant Heddaprisen 2014 i kategorien for årets barne- og ungdomsforestilling.

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

  "Pris for årets barne/ungdomsforestilling rommer et vidt og åpent felt. Det er nødvendigvis stor forskjell mellom forestillinger for de minste og for ungdom som nærmer seg et voksenliv. Årets prisvinner henvender seg til ungdom, men makter samtidig med et enkelt fortellergrep å skildre stadiene i et ungt liv, fra barndom til ungdom.

  Ved å smelte sammen en eventyrlig fabel og hverdagsliv, tas vi med på en ferd gjennom barndommen og deltar i hendelser som har formet barnets sinn og holdninger frem mot øyeblikket da en krise må håndteres - ikke av et uforstående barn, men av en reflektert ungdom. En slik forestilling som med eksistensielt alvor skildrer et barn i utvikling er sjelden kost i norsk teater.

  Prisen for årets barne/ungdomsforestilling går til Hundre hemmeligheter."

  Kjersti Haugen regisserte Den hemmelige hagen for Trøndelag Teater i 2019. Produksjonen ble nominert til Heddaprisen 2020 i klassen for beste barneforestilling.

  KILDER:

  Trøndelag Teater

  Sceneweb om Heddaprisen, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/23836/Heddaprisen_2006-2006

  Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

  Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

  Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.07.20, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2020

   

  Medvirket i

  Verk av Kjersti Haugen