Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Program til Leopard i parken, sommerteater i Frognerparken (2003) pdf 2003 Last ned

Cato Skimten Storengen

Cato Skimten Storengen (født 8. november 1980) er en norsk skuespiller. Cato Skimten Storengen startet sin karriere som amatørteaterskuespiller og regissør på hjemstedet Hedalen i Valdres, og han valgte også musikk-, dans- og dramalinjen på videregående.

I 2000 kom han inn på Statens Teaterhøgskole, og i 2004 debuterte han på Rogaland Teater i rollen som T. Steadman Harder i Måne for livets stebarn.

Informasjon

(Objekt ID 5787)
Objekttype Person
Født 8. nov. 1980
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

På Rogaland Teater har Cato Skimten Storengen blant annet vært med i storsatsingen Nicholas Nickleby, og han spilte Don José i nederlenderen Oscar van Woensels Carmen i 2005. Han medvirket også i Richard III, Drømmere, Tape, Skyfri himmel og Reisen til Julestjernen før han høsten 2007 hadde permisjon fra teatret for å spille Frank N. Furter i The Rocky Horror Show på Nordland Teater.

Etter at han returnerte til Rogaland Teater spilte han blant annet i Arne Lygres Mann uten hensikt (2008) Shakespeares Stormen (2009), Little Shop of Horrors (2010) og Yngve Sundvors Sladder (2009) og Frykten (2010).

Cato Skimten Storengen var nominert til Heddaprisen 2008 i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollen som Frank N. Furter i The Rocky Horror Show, regi Kim Sørensen, Nordland Teater.

Cato Skimten Storengen er medlem av frigruppa StatsTeatret.

De samlede skuespillerensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater vant Heddaprisen 2014 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. Cato Skimten Storengen spilte i Fruen fra havet, der han samarbeidet med Nina Ellen Ødegård, Helga Guren, Lars Funderud Johannessen, Glenn André Kaada og Ingrid Rusten. I Perpleks spilte Ingrid Rusten, Ragnhild Mønnes, Svein Solenes og Øystein Martinsen.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Juryen står fritt i om de ønsker å dele ut en Heddapris for særlig kunstnerisk innsats. I år ønsker juryen å dele ut en slik pris. Prisen går ikke til en regissør, scenograf eller dramatiker. Den går heller ikke til en enkelt skuespiller. Basert på to forestillinger ved ett og samme teater går prisen til skuespillerne samlet for deres ensemblespill.

Juryen ønsker å hedre samspillet mellom skuespillerne; den kollektive prestasjonen som løfter den enkeltes sterke rolleprestasjon til teateropplevelser av særlig kvalitet og verdi. En av forestillingene er en klassiker, den andre er et moderne stykke. I begge tilfeller så vi i samspillet en renhet og naturlighet som forutsetter raushet og trygghet i ensemblet. Det fellesskapet er teatrets forutsetning.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til ensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater."

Kilder:

Heddaprisen

Rogaland Teater

StatsTeatret

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Utdanning

2000-2004  Skuespillerlinjen ved Statens Teaterhøgskole

Tilknyttet (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)