Anne Grete Eriksen

Anne Grete Eriksen er koreograf og den ene halvdelen av duoen bak Dansdesign.

Informasjon

(Objekt ID 4715)
Objekttype Person
Funksjoner Koreograf
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Nettsted Dansdesign
Les mer

Anne Grete Eriksen og Leif Herneshadde ideen og koreograferte forestillingen Tre Mødre av Dansdesign, som vant Heddaprisen 2003 i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Årets barne- og ungdomsforestilling er en forestilling som treffer sitt publikum usedvanlig godt. Kunstnerne bak forestillingen har lang fartstid i norsk scenekunst og de har flere prestisjetunge prosjekter bak seg. Arbeidet kjennetegnes av en helt særegen stil, hvor visualitet og bevegelse er det sentrale.

Dette har de her benyttet til det fulle, og de har derigjennom skapt en forestilling som på formidabelt vis fanger oppmerksomheten til en publikumsgruppe som ellers ikke blir mange scenekunstopplevelser til del, nemlig de aller minste - de i aldersgruppen null til tre år.

Prisen for beste barne- og ungdomsforestilling går til Anne Grete Eriksen og Leif Hernes i Dansdesign, for forestillingen Tre Mødre."

Kilde:

Sceneweb om Heddaprisen 2003, www.sceneweb.no, 24.10.2012, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/23886/Heddaprisen_2003-2003

Tilknyttet (2)