Bjørnar Lisether Teigen

Også kjent som: Bjørnar Teigen

Bjørnar Lisether Teigen (født 29. juni 1971) er en norsk skuespiller og dramatiker. Teigen var ferdig utdannet skuespiller i 1995 fra Statens teaterhøgskole. Han debutert ved  Teatret Vårt samme år og er fremdeles ansatt ved teatret. Bjørnar Teigen har også medvirket i produksjoner ved Det Norske Teatret, Riksteatret, Oslo Nye Teater og Den Nationale Scene, samt medvirket i en rekke film og tv-produksjoner. Bjørnar Teigen skriver for scenen, tv og radio.

i 2003 vant Teigen Heddaprisen i klassen for årets debutant for Det tredje tegneten teaterproduksjon av Teatret Vårt i 2003, med manus og regi av Teigen.

Informasjon

(Objekt ID 4292)
Objekttype Person
Også kjent som Bjørnar Teigen
Født 29. jun. 1971
Funksjoner Skuespiller, Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Medlem av Norske Dramatikeres Forbund (NDF)
Nettsted IMDb
Les mer

Bjørnar Teigen vant Heddaprisen 2003 i klassen for årets debutant for Det tredje tegnet, en teaterforestilling produsert av Teatret Vårt i 2003, med manus og regi av Teigen.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Heddastipendet er nytt av året, og gis til en debutant innenfor en av teatrets ulike kunstneriske disipliner. Det er ment å peke fremover, og skal oppmuntre til videre kunstnerisk innsats i årene som kommer. Paradoksalt nok er den første mottageren av Heddastipendet allerede en erfaren teaterperson.

Paradoksalt siden stipendet går til en debutant. Vedkommende er utdannet som skuespiller, men har nå debutert som dramatiker med et skuespill for en aldersgruppe teatret sjelden kommuniserer direkte med, 11-14-åringene, og det er sørgelig at et så særegent dramatisk univers som dette debutverket representerer, ikke ble fanget opp av rikspressen. Vedkommende har skrevet et morsomt, poetisk og filosofisk skuespill om unge mennesker på terskelen fra barndom til ungdom.

Årets Heddastipend går til Bjørnar Teigen for skuespillet Det tredje tegnet, uroppført på Teatret Vårt i dramatikerens egen regi."

Kilder:

Teatret Vårt, årsmelding 2003, www.teatretvart.no, 06.11.2012, http://www.teatretvart.no/bunnmeny/organisasjon/arsmelding

Sceneweb om Heddaprisen 2003, www.sceneweb.no, 24.10.2012, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/23886/Heddaprisen_2003-2003

Utdanning

1995  Skuespillerlinjen ved Statens Teaterhøgskole, Oslo, Norge

Verk (8)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Blå himmel, grønn skog Manus – Forfatter
Kunsten å smile 2015, Manus, Monolog, Komedie – Forfatter
Ansiktet på Mars 2005, Manus – Forfatter
Det tredje tegnet 2003, Manus – Forfatter
Lukten av grønt gress 2006, Manus – Forfatter
Det regner aske 2009, Manus – Forfatter
Porselensskogen 2011, Manus, Monolog – Forfatter
Midt i livet 2016, Manus, Musikkteater – Forfatter
Utmerkelser - Tildelinger (1)