Tor Christian Faugstad Bleikli

Også kjent som: Tor Christian Bleikli, Tor Christian F. Bleikli

Tor Christian F. Bleikli (født 1974) er skuespiller og daglig leder i Transiteatret-Bergen. Han har i tillegg en rekke produsentoppgaver for kompaniet. Bleikli har også jobbet ved Den Nationale Scene og regionteatrene Kilden Teater (tidligere Agder Teater), Det Vestnorske Teateret (tidligere Hordaland Teater), Rogaland Teater og Nordland Teater.

Sammen med åtte andre fikk han Heddaprisen 2020 i klassen for beste audiovisuelle design for 03:08:38 - Tilstander av unntak, Transiteatret-Bergen (2019). Prisen gikk til Tore Vagn Lid for audiovisuelt design, komposisjon og musikk, Anders Elsrud Hultgreen (kamera), Øystein Nesheim, Arvid Pettersen, Fredrik Rysjedal og Tor Christian Bleikli (lys) for film, tegning og lys, Mathias Grønsdal for lyd og Terje Isungset og Per Jørgensen for musikk.

Informasjon

(Objekt ID 309)
Objekttype Person
Også kjent som Tor Christian Bleikli, Tor Christian F. Bleikli
Funksjoner Skuespiller, Daglig leder
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Epost torcfb@gmail.com
Address Bergen
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen:

"Vår tids fortellinger gjør størst inntrykk når de lik fortidens eventyr gir rom for refleksjon og erkjennelse. Dette er en slik fortelling. I måten øyeblikkets kunst strekkes i tid og utfordres av rom, kan man knapt se hvordan den minste analoge eller teknologiske detalj kunne vært unnvært.

Med en miniatyrverden som utgangspunkt lar vinneren ørsmå bestanddeler vokse til et desentralisert monumentalverk rundt minner om og fra vår egen tid; vonde, vakre og ugjenkallelige. Og for hver lysdiode og hvert musikalske holdepunkt blir tilskueren sterkere knyttet til stykkets ubønnhørlige visjon.

Med en dirigents presise fingerspissfølelse lar regissøren lys- og lyddesignere, musikere, fotografer, billedkunstnere og teknikere løfte fram en dokumentarisk rekonstruksjon med teatret som fundament, et dyptloddende kunstverk om oss selv i et gitt tidsrom: 22. juli 2011."

KILDER:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.07.20, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2020

Heddaprisen, heddaprisen.no, 21.09.2020, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2020

Utdanning

Bergen Teaterskole Videreutdanning fra Mimecentrum-Berlin, Meyerholds "Biomekanikk".

Tilknyttet (1)
Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)