Tittel (2) Filtype Publiseringsdato Last ned
Katalog for Norway Now. USA (2021) pdf Last ned
Sesongmagasin for Dansens Hus høst 2016 pdf aug. 2016 Last ned

Alan Lucien Øyen

Alan Lucien Øyen er en norsk koreograf, danser, regissør og kunstnerisk leder for kompaniet winter guests.

Alan Lucien Øyen begynte som danser og gikk ut fra Statens Balletthøgskole i 2001, hvorpå han ble medlem av Carte Blanche. Han gikk videre til å arbeide med Amanda Millers Pretty Ugly dance company i Köln, Tyskland, der han også arbeidet som frilansutøver og utviklet dramaturgi, tekst og konsepter for blant annet Hooman Sharifi, Robyn Orlin og James Anthony Rizzy.

Informasjon

(Objekt ID 2999)
Objekttype Person
Født 4. apr. 1978
Funksjoner Kunstnerisk leder, Regissør, Koreograf, Danser, Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Bergen
Nettsted winter guests
Les mer

Alan Lucien Øyen begynte å koreografere og å sette opp sine egne forestillinger i 2004. I 2006 etablerte han kompaniet winter guests og mot slutten av 2010 hadde han ferdigstilt 12 stykker inkludert fem bestillingsverk fra Carte Blanche, Icelandic Dance Company, The Norwegian National Ballet og Skånes Dansteater.

Alan Lucien Øyens koreografiske språk er komplekst og krever teknisk kyndige utøvere. Arbeidene henter informasjon fra verden rundt ham, noe som tillater ham å finne inspirasjon i et mylder av kilder, inkludert finkultur og populærkultur, så vel som personlige samtaler og erfaringer – alltid i en søken etter et ærlig, menneskelig uttrykk

Alan Lucien Øyen har vunnet flere priser for sitt koreografiske arbeid.

Alan Lucien Øyen er grunnlegger og leder av winter guests og hans arbeid har vært generøst støttet av Norsk Kulturråd siden 2004.

Sammen med Andrew Wale vant han Heddaprisen 2014 i kategorien for beste scenetekst for sitt manus til forestillingen  Coelacanth, produsert av Winter Guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett, Carte Blanche og Riksteatret. Prisen var den første som noen gang var utdelt i denne kategorien.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Teatret har til oppgave å fortelle historier. Hvor herlig ville det vel ikke være å se en forestilling som inneholder det meste en teatertekst kan romme: Virkelighet og fiksjon, alvor og humor. I tillegg nærbilder av enkeltpersoner og innsyn i det innfløkte samspillet mellom mennesker. Og tenk om denne historien også rommet en fortelling om det å lage denne forestillingen, alt presentert med taleteater, med dans, og med musikk og fantasieggende scenografi.

Årets mottaker av Heddapris for beste scenetekst har skapt nettopp en slik bunnløs skattekiste, en scenefortelling man kunne ønske ikke ville ta slutt. Forestillingen er som en reise med utallige avstikkere fra reiseruten uten at målet noen gang tapes av syne.

Prisen for beste scenetekst går til Alan Lucien Øyen og Andrew Wale."

Coelacanth ble dessuten nominert til Heddaprisen 2014 i kategorien for beste forestilling, og Alan Lucien Øyen ble nominert til Heddaprisen 2014 i klassen for beste regi for sin regi av forestillingen.

Kilder:

winter guests, winterguests.com 22.11.2010: http://www.winterguests.com/alan

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Utdanning

Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) (2001)

Tilknyttet (1)
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Timelaps 2015, Koreografi, Dans – Koreograf