Johannes Holmen Dahl

Johannes Holmen Dahl (født 1985, Oslo) er en norsk regissør. Han tok sin mastergrad i regi ved Kunsthøgskolen i Oslo 2015, og gjorde sin masteroppgave på Trøndelag Teater med Leonce og Lena. Siden har han stått for to oppsetninger ved Dramaten i Stockholm, Barnet og I lodjurets timma, samt barneforestillingen Kakerlakken med den stygge frakken for frigruppekompaniet Grande Produksjoner as.

Johannes Holmen Dahl mottok Heddaprisen 2018 i klassen for beste regi for Glassmenasjeriet, Trøndelag Teater (2017). Han var også nominert til Heddaprisen 2017 i samme klasse for sitt arbeid med La deg være av Arne Lygre for Nationaltheatret.

Glassmenasjeriet ble også nominert til Heddaprisen 2018 i klassen for årets forestilling.

Informasjon

(Objekt ID 28729)
Objekttype Person
Født 1985
Funksjoner Regissør
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for regiprisen til Johannes Holmen Dahl:

"Årets regivinner har utviklet et særegent kunstnerskap med oppsetninger preget av høy kvalitet, med gjennomtenkte løsninger og presis personinstruksjon. Vinnerarbeidet er et strålende eksempel på at titteskapets grenser kan utvides gjennom nitid oppmerksomhet på hver detalj, samt en vilje til å la teksten lyse for seg selv. Oppsetningen prisen blir gitt for er et lagspill med bidrag fra mange gode krefter, men tilskueren kan likevel aldri være i tvil om at regissøren har satt sitt eget preg på det. Årets vinner har allerede rukket å utforme en personlig signatur, til tross for at han fortsatt er fersk i faget. Han synes å ha en særlig forkjærlighet for det minimalistiske, en stil han behersker både på store og små flater.

Prisen går til Johannes Holmen Dahl for Glassmenasjeriet."

KILDER:

Heddaprisen 2017, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Heddaprisen 2018, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2018

Heddaprisen 2018, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2018