Lars Erik Holter

Født15. mai. 1965
FunksjonerRegissør, Skuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Lars Erik Holter

Lars Erik Holter (født 15. mai 1965) er en norsk regissør og tidligere skuespiller.

Lars Erik Holter er utdannet skuespiller ved Statens Teaterhøgskole og spilte blant annet en rekke roller på Nationaltheatret i 1995 og 1996.

Så bestemte han seg for å bli instruktør, og han ble ferdig med regilinjen på Kunsthøgskolen i 2001. Hans diplomoppgave var Beogradtrilogien av Biljana Srbljanovic.

Siden har han hatt mange regioppgaver ved blant annet Rogaland Teater (Vaktmesteren, 2004, Skatten på sjørøverøya, 2007), Nationaltheatret (Det suser i sivet, 2002), Riksteatret/Nationaltheatret, (Henrik og Emilie, 2006), Det Norske Teatret (Svart mjølk, 2005, Sonen, 2003) og Oslo Nye Teater (Edvard Munch - Alfa og Omega, 2009, og Zuperhelt 1-2, 2012).

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Lars Erik Holter

  Vis alle

  Utmerkelser

  Mer om Lars Erik Holter

  Lars Erik Holter ble nominert til Heddaprisen 2007 i kategorien beste regi for Våre foreldres seksuelle nevroser av Lukas Bärfuss på Den Nationale Scene, og Helten på den grøne øya av John M. Synge på Det Norske Teatret.

  Lars Erik Holter hadde takket ja til stillingen som teatersjef for Det Norske Teatret og skulle egentlig begynne i stillingen 1. januar 2010, men sommeren 2009 sa han fra seg jobben. I stedet ble Vidar Sandems sjefsperiode forlenget ut 2010, før Erik Ulfsby begynte i stillingen.

  Holter oppga to grunner til å trekke seg: Familiære hensyn (familien ventet sitt første barn) og økonomiske vanskeligheter (inkludert nedbemanning) ved teatret. Begge deler var ukjent for ham da han søkte om og fikk jobben i 2008.

  Lars Erik Holter har undervist på skuespillerlinjen på Kunsthøgskolen i Oslo (tidligere Statens Teaterhøgskole), og var også med på å utforme denne linjens studieplan.

  Kilder:

  Heddaprisen

  Det Norske Teatret

  Alle tilknytninger

  Medvirket i

  Verk av Lars Erik Holter