Monica Emilie Herstad

Også kjent somMonica Herstad
FunksjonerKunstnerisk leder, Koreograf, Danser, Pedagog
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epostherstaydenorvege(at)yahoo.fr
NettstedherStay.net

Om Monica Emilie Herstad

Monica Emilie Herstad er en norsk danser, koreograf og kunstnerisk leder. Herstad representerer kunstnersignaturen og performanceprosjektet herStay. Hun viser sine arbeider nasjonalt og internasjonalt. 

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Monica Emilie Herstad

Monica Emilie Herstad har lektor-kompetanse innen dans, hun er balletthøgskole-utdannet danser og pedagog (BA). Hun er videreutdannet innen koreografi og improvisasjon, etter balletthøgskolen, samt innen dansevitenskap (MA). Hun har gått i mesterlære hos Min Tanaka, som hans danser, og tidvis koreografiassistent, produsent og casting-ansvarlig for 5 ulike av hans produksjoner.

Hun startet med klassisk som 9 år, og fullførte et forstudium ved heldagsskole i dans, før balletthøgskolen. I 2008 har hun gjennomført et 3-årig gjesteforsker-opphold ved Senter for Ibsenstudier v/UiO. Herstad underviser og holder gjesteforelesninger og workshops på universitetsnivå verden over, for profesjonelle, MA og BA studenter innen teater, dans og billedkunst, i tillegg til hennes kunstneriske virksomhet.

Hennes forestillinger i form av bestillingsverk og egne helaften performance teller 21.

Hennes kritikker og artikler publiseres på steder som Scenekunst, Kunstkritikk og Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift, hvorav 25 er samlet i en antologi utgitt i 2010. 

I 2011 fikk hun med sitt arbeide Movers and shakers - Tangible channeling the existence of nature, tildelt Silver Prize i Syd Korea. I 2008 ble hennes arbeide tildelt Ibsen International Awards Stipend.

Monica Emilie Herstad er tidligere mottaker av Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere.

KILDER:

Herstad, Monica Emilie. Epost: 11.11.2011, 24.08.2016

Alle tilknytninger

Medvirket i