Monica Emilie Herstad

Også kjent som: Monica Herstad

Monica Emilie Herstad er en norsk danser, koreograf og kunstnerisk leder. Herstad representerer kunstnersignaturen og performanceprosjektet herStay. Hun viser sine arbeider nasjonalt og internasjonalt. 

Informasjon

(Objekt ID 2429)
Objekttype Person
Også kjent som Monica Herstad
Funksjoner Kunstnerisk leder, Koreograf, Danser, Pedagog
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Epost herstaydenorvege(at)yahoo.fr
Address Drammensveien 83A, 0271 Oslo
Nettsted herStay.net

Kvalifikasjoner

Monica Emilie Herstad har lektorstatus innen dans, hun underviser og holder gjesteforelesninger og workshops på universitetsnivå verden over, for profesjonelle, MA og BA studenter innen teater, dans og performance, fler-mediale uttrykk, i tillegg til sitt hovedvirke som danser, kunstner og produsent.

Les mer

Monica Emilie Herstad har lektor-kompetanse innen dans, hun er balletthøgskole-utdannet danser og pedagog (BA). Hun er videreutdannet innen koreografi og improvisasjon, etter balletthøgskolen, samt innen dansevitenskap (MA). Hun har gått i mesterlære hos Min Tanaka, som hans danser, og tidvis koreografiassistent, produsent og casting-ansvarlig for 5 ulike av hans produksjoner.

Hun startet med klassisk som 9 år, og fullførte et forstudium ved heldagsskole i dans, før balletthøgskolen. I 2008 har hun gjennomført et 3-årig gjesteforsker-opphold ved Senter for Ibsenstudier v/UiO. Herstad underviser og holder gjesteforelesninger og workshops på universitetsnivå verden over, for profesjonelle, MA og BA studenter innen teater, dans og billedkunst, i tillegg til hennes kunstneriske virksomhet.

Hennes forestillinger i form av bestillingsverk og egne helaften performance teller 21.

Hennes kritikker og artikler publiseres på steder som Scenekunst, Kunstkritikk og Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift, hvorav 25 er samlet i en antologi utgitt i 2010. 

I 2011 fikk hun med sitt arbeide Movers and shakers - Tangible channeling the existence of nature, tildelt Silver Prize i Syd Korea. I 2008 ble hennes arbeide tildelt Ibsen International Awards Stipend.

Monica Emilie Herstad er tidligere mottaker av Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere.

KILDER:

Herstad, Monica Emilie. Epost: 11.11.2011, 24.08.2016

Utdanning

Lektorkompetanse innen dans, teater og performance

4- årig gjesteforsker-opphold ved Senter for Ibsenstudier v/UiO

MA kompetanse innen koreografi, improvisasjon og dance research, etter balletthøgskolen

MA-studier innen Nordisk Dansevitenskap/ NOMADS

Studier i koreografi og improvisasjon ved Recontres Internationales de Danse Contemporaine, Paris.

Mesterlære hos Min Tanaka innen butoh dans, performance, tilegnet kunnskap om regi, innstudering, gjenopptakelse, undervisning over 7 år, var danser, koreografi-assistent og produksjonsmedarbeider inkludert casting-rådgiver ved større produksjoner og turné.

BA i dans og pedagogikk fra Den Norske Balletthøgskole

Et-årig fagskole innen klassisk ballett før balletthøgskolen

Tilknyttet (2)