Paul-Ottar Haga

Paul-Ottar Haga (født 1965) er en norsk skuespiller.

Han er gift med skuespiller Evy Kasseth Røsten.

Paul-Ottar Haga er født i Verdal og gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1990. Samme år debuterte han på Det Norske Teatret, men lenge før det hadde han sin første rolle som åtteåring i Olav-spelet på Stiklestad. Opp gjennom årene har han hatt en rekke av de ledende rollene i spelet.

Han har vært ansatt på Det Norske Teatret siden 1990. Her har han blant annet spilt tittelrollen i Bør Børson (2001), Agamemnon, Pylades og Apollon i Orestien (2003) og Lauris i Juvikfolket (2004), Knappestøperen i Robert Wilsons Peer Gynt (2005), Gooper i Katt på heitt blikktak (2007) og Macheath i Tolvskillingsoperaen (2008).

Informasjon

(Objekt ID 18716)
Objekttype Person
Født 30. jul. 1965
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Balders gate 3, 0263 OSLO
Les mer

Paul Ottar Haga ble nominert til Heddaprisen 2013 i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollen som Edgar i Dødsdansen av August Strindberg, regi Sigrid Strøm Reibo, Det Norske Teatret.

Paul-Ottar Haga har også deltatt hyppig i norsk film og TV-produksjoner. Landskjent ble han i Bentein Baardsons TV-versjon av Peer Gynt. Vi har også sett ham i filmer som Den siste revejakta, Kjærlighetens kjøtere og Jul i Blåfjell.

Paul-Ottar Haga spilte Heimdall i Robert Wilsons Edda på Det Norske Teatret i 2017. Heddaprisen 2017 i klassen for særlig kunstnerisk innsats ble gitt til et samlet skespillerensemble i denne produksjonen.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Edda-ensemblet:

"Enkelte oppdrag krever en mer dedikert tilnærming enn andre. En intens konsentrasjon. En detaljorientert presisjon. En finstemt musikalitet. Årets pris for særlig kunstnerisk innsats går til et skuespillerensemble som møtte og som mestret en slik oppgave med kraft og overbevisning. Noen av dem hadde erfaring med samme regissør og samme formspråk fra tidligere arbeid. Andre gikk inn i arbeidet med åpenhet og vilje til å lære. Sammen lyktes de i å skape en av årets mest storslagne og mest gjennomført stilbevisste scenekunstopplevelser."

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 10.06.2013, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1176

Det Norske Teatret, http://www.detnorsketeatret.no/index.php?option=com_actor&view=actor&actorid=327

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Utmerkelser - Nominasjoner (1)