Vidar Magnussen

Vidar Magnussen (født 1977) er en norsk skuespiller og standupkomiker.

I 2017 debuterte han som regissør i The Book of Mormon for Det Norske Teatret i samarbeid med Kilden Teater. Oppsetningen mottok Heddaprisen 2018 i klassen årets forestilling.

Vidar Magnussen vant Heddaprisen 2014 i kategorien for beste mannlige skuespiller for rollen som seremonimester i Shockheaded Peter av Julian Crouch og Phelim McDermott, regi Erik Ulfsby, produsert av Det Norske Teatret.

Informasjon

(Objekt ID 1758)
Objekttype Person
Født 6. des. 1977
Funksjoner Regissør, Skuespiller, Komiker
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for skuespillerprisen til Vidar Magnussen:

"En av de virkelige vanskelige oppgavene en skuespiller kan ha, er å inngå en avtale med publikum om å spille på lag. Det er krevende, fordi et åpent publikumsfrieri straks vil bli avvist fra salen. I denne øvelsen kreves mer enn et solid talent. Her må skuespilleren balansere mellom stor faglig kunnskap og like stor faglig dyktighet. Et ikke så lite musikalsk gehør for timing er også en god hjelper.

Denne toveis kommunikasjonen mellom scene og sal, pluss scenisk nærvær i samspill med de andre skuespillerne, er et uhyre vanskelig teatralt balansenummer uten sikkerhetsnett. Årets prisvinner gjennomførte dette krevende kunststykket fjellstøtt.

Årets pris for beste mannlige skuespiller går til Vidar Magnussen."

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til The Book of Mormon som årets forestilling:

"Prisvinneren i klassen for årets forestilling er en kjempesatsing som er blitt en kjempesuksess. Samme tittel har dannet utgangspunktet for store trekkplastre også i byer som New York og London, men den norske oppsetningen som får prisen er langt mer enn en tilpasning av en internasjonal suksess. Regien er tett og presis. Ensemblet er gnistrende, og både etablerte navn og talentfulle nykommere får rom for å utfolde seg og til å utmerke seg. Et samkjørt kunstnerisk lag har i alle ledd klart å sette sitt personlige preg på et grunnkonsept der nivåene fra før er mange og tolkningsmulighetene enda flere. Alt dette har ført til en forestilling som er blitt et fyrtårn, et fyrverkeri og en fest, med sikker timing i spill, i musikk og i koreografi.

Årets pris går til The Book of Mormon."

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Heddaprisen 2018, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2018

Heddaprisen 2018, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2018