Niels Peter Underland

FunksjonerKunstnerisk leder, Regissør, Skuespiller, Pedagog
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
Epostnielspeter.underland@hioa.no
Nettstedhttp://www.teaterjoker.no

Om Niels Peter Underland

Niels Peter Underland (født 1962) er en norsk skuespiller, regissør og pedagog.

Han er kunstnerisk leder i Teater Joker, hvor han også fungerer som regissør og skuespiller. Han er ansatt som førstelektor ved Institutt for estetiske fag på Høgskolen i Oslo og Akershus, hvor han blant annet leder studiet Acting with Mask.

Underland regisserte Brune, som i 2017 mottok Heddaprisen i klassen for beste barneforestilling. Sammen med ensemblet dramatiserte han også manus til forestillingen etter en bok av Håkon Øvreås. Brune ble produsert av Teater Joker i samarbeid med Akershus Teater.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Niels Peter Underland

Vis alle

Mer om Niels Peter Underland

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Brune:

"Essensen i all teaterkunst er den teatrale forvandlingen hvor hendelser, objekter og aktører fremstår på nytt og annerledes vis, for å gi liv til en alternativ virkelighet. Slik er teatret nært beslektet med barnets kreative skaperkraft, både som en kilde til ubekymret lek og som et sted å søke tilflukt når virkelighetens verden ikke riktig fortoner seg slik som den burde. Årets barneforestilling understreker og feirer dette slektskapet i en presis og samtidig leken regi hvor skuespillerne briljerer som overskuddspregede forvandlingskunstnere. Uanstrengt veksler de mellom ulike roller, og gir i fellesskap fysisk form til en rekke scenografiske elementer og rekvisitter. Språket er tidstypisk og troverdig i en dramatisering basert på den prisbelønte norske barneboka med samme navn, utgitt i 2013."

Underland har arbeidet som skuespiller ved flere norske scener, og har hatt regi blant annet for Cirka Teater. Han har også vært butoh-danser med Min Tanaka i Tokyo på Setagaya Theater.

Underland er utdannet ved Écôle Jacques Lecoq.

I tillegg til produksjonene som framgår av Scenewebs liste, har Niels Peter Underland blant annet medvirket i forestillingene Mba Yambe, Il etait une fois, CITO, Ouagadougou, Burkina Faso, manus/regi (2011), Fate Attenziona ai Baobab, Teatrodanza Fannia, Locarno, danser (1990), Moribonds, Les Scenokrates, Luzern, skuespiller (1988).

KILDER:

teaterjoker.no, teaterjoker.no, 21.12.2011, http://www.teaterjoker.no/Teater_Joker/Om_oss.html

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Alle tilknytninger

Medvirket i

Verk av Niels Peter Underland