Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Forestillingsprogram til Teater Innlandets produksjon Nytt land! (2022) pdf 20. okt. 2022 Last ned

Jonas Corell Petersen

Jonas Corell Petersen (født i København i 1979) er en dansk teaterregissør.

Jonas Corell Petersen er født i København i 1979, og har studert teatervitenskap, kunsthistorie og filosofi ved Københavns Universitet. Han har femårig regiutdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Statens Teaterhøgskole. Mens han studerte i Oslo tok han også kurs ved det amerikanske SITI Company som Anne Bogart grunnla i 1992 for 'å revitalisere og redefinere' USAs samtidsteater.

Han har skrevet dramaet Døde skygger som han selv har satt opp, og i studietiden regisserte han Georg Büchners Woyzeck og en dramatisering av Kirsten Thorups debutroman Baby. Den unge Werthers lidingar på Det Norske Teatret høsten 2010 var hans diplomoppgave. Våren 2011 satte han opp von Horvaths Tro, håp og kjærlighet på Trøndelag Teater.

Informasjon

(Objekt ID 16016)
Objekttype Person
Født 1979
Funksjoner Regissør
Nasjonalitet Dansk
Kjønn Mann
Les mer

Jonas Corell Petersen var nominert til Heddaprisen i klassen for beste regi i 2011 for regien av Den unge Werthers lidingar av Johan Wolfgang von Goethe, nydramatisert av Andrea Koschwitz/Jan Bosse, Det Norske Teatret. For Unge Werthers lidingar fikk Pedersen også den europeiske Fast Forward-prisen for unge regissører.

Siden har han satt opp Zoo på Black Box Teater og Det Norske Teatret, Bank på Rogaland Teater og Othello på Staatstheater Braunsschweig.

Jonas Corell Petersen ble nominert til Heddaprisen 2013 for beste regi for Baby, Nationaltheatret og Eg/Ik/Ich/I, Det Norske Teatret. Eg/Ik/Ich/I var også nominert i klassen for særlig kunstnerisk innsats, og den vant Heddaprisen i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling samme år.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Det krever mot å gå nye veier når man lager teater for barn og unge. Men nettopp da er barne- og ungdomsforestillinger på sitt beste. Årets vinner er en slik forestilling, nyskapende og grenseløs. I form, språk, innhold og oppbygning er den en lek med alle teatrets elementer, og leken - lett og underholdende - pløyer og vender samtidig opp et dypt og eksistensielt alvor. Forestillingen balanserer elegant fra urgamle fortellinger til samtidens virtuelle virkelighet. Årets barne- og ungdomsforestilling er snedig og eksistensielt teater der både regi og skuespill preges av overskudd. Vinnerforestillingen krysser grenser, mellom verdener og mellom språk. Prisen for årets barne- og ungdomsforestilling går til Eg/Ik/Ich/I."

Røvarane av Friedrich Schiller, regissert av Jonas Corell Petersen, produsert av Det Norske Teatret, ble nominert til Heddaprisen 2014 i kategorien for årets forestilling.

Kilder:

Black Box Teater, blackbox.no, 04.07.2011, http://www.blackbox.no/content/titlePresentation.php?tid=2106

Heddaprisen 2013, heddaprisen.no, 10.06.2013, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1176

Heddaprisen 2014, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Utdanning

Teatervitenskap, kunsthistorie og filosofi ved Københavns Universitet.

Diplomstudier i regi ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling STatens Teaterhøgskole.

Verk (3)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Arbeidstittel: Savnet fellesskap Manus – Forfatter
Øy Manus – Forfatter
Nytt land! Manus – Forfatter