Lawrence Malstaf

Lawrence Malstaf er designer og scenograf.

Han ble født i Brugge, Belgia og bor nå i Tromsø. Han er utdannet industridesigner, men begynte snart som designer for teater og ballett.

Han skaper teatrale installasjoner som ofte tar i bruk naturelementer og avansert teknologi. Han arbeider internasjonalt som scenograf og har mottatt en rekke priser.

Informasjon

(Objekt ID 10482)
Objekttype Person
Funksjoner Scenograf, Kunstner
Nasjonalitet Belgisk
Kjønn Mann
Epost lowy@scarlet.be
Address Tromsø
Nettsted RadArt
Les mer

Lawrence Malstaf vant Heddaprisen 2013 i kategorien for beste scenografi og kostymedesign for Blikktrommen, Hålogaland Teater.

Heddajuryen oppga følgende beskrivelse:

"På scenen står en spennende installasjon som utstråler ro og orden, men som for øvrig er åpen for tolkninger. Scenografien forandrer seg i takt med forestillingens rytme. Ro blir til uro - orden til kaos. Ingenting er til pynt; alle elementene har dramatiske funksjoner. Ikke minst innbyr scenografien til et sjeldent subtilt samspill mellom skuespillere og scenografi som gir forestillingen energi. Scenografen har også utfordret det tradisjonelle forholdet mellom scene og salong, og har skapt et overraskende og velfungerende nytt teaterlokale. Prisvinneren har med kunstnerlig fantasi, arkitektonisk sikkerhet og dyp forståelse for teatrets egenart skapt en innovativ moderne scenografi. Årets pris for beste scenografi/kostymedesign går til Lawrence Malstaf."

Kilde:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 10.06.2013, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1176

Tilknyttet (1)
  • STATEX - Kunstnerisk leder (fra 2016 til 2021)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)