Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Scenewebarkivet!
22. okt. 2019

Du kan søke i databasens innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser. Eller du kan søke på alt i søkfeltet på toppen.

I vårt digitale arkiv har vi også over 15 000 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger, anmeldelser og mye mer.

VI ARBEIDER FOR TIDEN MED Å FORBEDRE SØKFUNKSJONENE OG FORMIDLINGEN AV ARKIVET. VI VIL PRESENTERE ARKIVET I NY OG BEDRE DESIGN I LØPET AV HØSTEN 2020. 

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta gjerne kontakt med oss på redaksjon(at)sceneweb.no

Du kan også følge oss på Facebook.

Scenewebarkivet eies og driftes av Danse- og teatersentrum.

Les mer

Fra arkivet

Woyzeck

Plakat for Grusomhetens Teaters produksjon Woyzeck (1996)

Woyzeck (1996) var en teaterproduksjon av Grusomhetens Teater. Woyzeck var basert på Georg Büchners skuespill med samme tittel. Produksjonen hadde premiere på Det Akademiske Kvarter i Bergen.

Regissør var Lars Øyno

På hjemmesiden til Grusomhetens Teater står det bl.a. om Woyzeck:

"Woyzeck er en menig soldat som har et lite barn med sin kjæreste Marie. For å spe på lønna, som han gir Marie og barnet, barberer han sin kaptein og lar seg bruke som forsøkskanin av en doktor. En tamburmajor forfører Marie og Woyzeck tar livet av henne med kniv."

Les mer

Fra arkivet

Bente Børsum

Portrettfotografi av Bente Børsum.

Bente Benedikte Børsum (født 21. juni1934 i Oslo) er en norsk skuespiller. En periode bar hun navnet Bente Liseth, men skiftet senere etternavn til Børsum. Børsum debuterte i 1958 på Nationaltheatret i Finn veien, Engel. Hun har også vært ansatt i Fjernsynsteatret (1972-1976), Rogaland Teater (1976-1979) og Oslo Nye Teater (1979-1989 og 1992-2004). Børsum var rektor ved Statens Teaterhøgskole i perioden 1989-1992.

Les mer

Fra arkivet

Festival of the dhow countries

Plakat for Nordic Black Theatres produksjon Bob Marley Uprising in Babylon by Bus On Tour (2001)

Festival of the dhow countries er en festival på Zanzibar, Tanzania. 

Festivalen er også kjent som Zanzibar International Film Festival, og holdes hvert år i den historiske byen Stone Town siden 1997. 

KILDE:

Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Zanzibar_International_Film_Festival. 07.06.2016.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.
Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook