Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Sceneweb!
12. apr. 2019

Her kan du søke i arkiver og materiale fra hundrevis av forskjellige aktører, institusjoner, kompanier og enkeltpersoner i scenekunstfeltet. Siden drives av Danse- og teatersentrum som henter inn  og bevarer materialet i samarbeid med Nasjonalbiblioteket og givere.

Du kan søke i databasens innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser.

I vårt digitale arkiv har vi også over 12 000 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger og mye mer.

Vi er i en prosess for å forbedre formidlingen av databasens innhold og håper å kunne presentere en ny nettside i løpet av 2020. 

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta gjerne kontakt med oss på redaksjon(at)sceneweb.no


Du kan også følge oss på Facebook.

Les mer

Fra arkivet

Londinium

Plakat for Sandsund & Lies produksjon Londinium (2012).

Londinium (2012) var en produksjon av Sandsund & Lie.  Londinium var basert på et skuespill av Demian Vitanza. 

Torkil Sandsund og Miriam Prestøy Lie regisserte.

Les mer

Fra arkivet

Ragni Berge

Complaints choir

Ragni Berge synger i "Koret mitt" fra Hamar som deltok under Performancefestivalen 2009 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter som Complaints Choir.

Les mer

Fra arkivet

Margarita Production

Plakat for Manah Depauw/Margarita Productions produksjon King Dom.

Margarita Production er en belgisk produksjonsorganisasjon som samarbeider med lovende kunstnere om produksjon, formidling, nettverksarbeid og rådgivning.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.
Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook