Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Sceneweb!
12. Apr 2019

Her kan du søke i arkiver og materiale fra over 170 ulike aktører, institusjoner, kompanier og enkeltpersoner i scenekunstfeltet. Siden drives av Danse- og teatersentrum som henter inn  og bevarer materialet i samarbeid med Nasjonalbiblioteket og givere.

Du kan søke i databasens innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser.

I vårt digitale arkiv har vi i tillegg nærmere 12 000 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger og mye mer.

Vi er i en prosess for å gjøre multimediafilene mer tilgjengelig i direkte søk, og håper å kunne presentere en ny nettside i løpet av 2019/2020. 

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta kontakt gjerne kontakt med oss på redaksjon(at) sceneweb.no! 
Du kan også følge oss på instagram og Facebook.

Les mer

Fra arkivet

Små øyeBlix

Fotografi fra Fabulas produskjon "Små øyeblix" (2011)

Små øyeBlix - Salmar frå eit samliv(2011) er en produksjon av Fabula. Små øyeBlix er en musikkteaterforestilling for kirkerommet. Tekster av Elisa Blix og Ragnar Hovland. Produksjonen hadde urpremiere under hovedmarkeringen av Elias Blix-jubileet i Gildeskål kirke 14.august 2011.

Les mer

Fra arkivet

Marit Krogeide

Fotografi fra Dans & Toners produksjon Du og Jeg og Vi To (1997)

Marit Krogeide er norsk danser, koreograf og daglig leder for dansekompaniet Dans & Toner.

Krogeide begynte å danse ved Jorunn Kirkenærs Ballettskole da hun var 7 år. Hun medvirket i Kirkenærs barneballett i perioden 1973 – 1983 med hovedroller i en rekke produksjoner både på Nationalteateret, Chat Noir, Folkemuseet samt en rekke produksjoner for NRK.

Marit Krogeide utviklet Stiftelsen Dans & Toner. Gruppen produserer og turnerer kontinuerlig med flere ulike produksjoner, som oppsøkende virksomhet over hele landet. Turneene finner sted både i egen regi og i samarbeid med fylkeskommuner gjennom Den Kulturelle Skolesekken. De aktuelle forestillingene er godkjent av Norsk Scenekunstbruk.

Dans & Toner har fremført over 2000 forestillinger, som sett av over 270 000 barn og ungdom. Krogeide er tilknyttet stiftelsen som utøvende danser og daglig leder.

Les mer

Fra arkivet

Nils Jakob Johannesen

Plakat for Nils Jakob Johannesens produksjon Moon Fever (2009)

WOUNDED KNEE DANCE PRODUCTIONS Nils Jakob Johannesen er navnet på enkeltpersonsforetaket til danser og koreograf Nils Jakob Johannesen.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.
Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook