Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Sceneweb!
5. des 2018

Her kan du søke i arkiver og materiale fra over 170 ulike givere. Siden drives av Danse- og teatersentrum som henter inn materialet i samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Du kan søke i innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og utmerkelser. I vårt digitale arkiv har vi i tillegg nærmere 11500 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger og mye mer.

Vi er i en prosess for å gjøre multimediafilene mer tilgjengelig i direkte søk. I mellomtiden løfter fram noen av disse i vår adventskalender på instagram og facebook.

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta kontakt gjerne kontakt med oss på redaksjon(at) sceneweb.no !

Les mer

Fra arkivet

Romeo

Fotografi fra Det Motsatte Prosjekts produksjon Romeo (1994)

Romeo var en teaterproduksjon av Det Motsatte Prosjekt, produsert i 1994, og løst basert på Romeo og Julie av William Shakespeare.

Jon Tombre regisserte.

Romeo var Camilla Martens debut som skuespiller.

Les mer

Fra arkivet

Klaus Hagerup

Portrettfoto av Klaus Hagerup

Klaus Hagerup (f. 5. mars 1946, d. 20. desember 2018) var en norsk forfatter, dramatiker, dramaturg, oversetter, instruktør og skuespiller.  

Hagerup var opprinnelig utdannet skuespiller ved Statens Teaterskole og var tilknyttet Den Nationale Scene i 1968–69 og Nationaltheatret i 1970-71. Hagerup var også tilknyttet Nordahl Grieg Teatret og Birgit Strøms dukketeater.

I 1971 var han med på å starte Hålogaland Teater, der han fikk en sentral rolle som dramatiker og dramaturg frem til 1977. Hans regionalpolitiske stykke Det er her æ høre tel (1973) hadde publikumsrekorden for teatret i 17 år og ble også filmatisert av NRK Fjernsynsteatret.

Sangen Elliors vise som avslutter Dikt å førbainna løgn  fra samme periode er kåret til en av Norges nasjonalviser av nitimens lyttere.

Fra 1978 jobbet han som skuespiller, regissør, oversetter og forfatter uten institusjonell tilknytning.

Les mer

Fra arkivet

Nartmanstiftelsen

Videoutdrag fra Henriette Pederesens produksjon "Hamburger Allee" (2006)

Henriette Pedersen er utdannet danser og koreograf og arbeider i krysningsfeltet mellom dans og teater. Pedersen er kjent for visuelt slående og teatrale, konseptbaserte produksjoner, hvor det fysiske uttrykket og en episk fortelling med tydelige karaktertegninger står sentralt.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook