Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Sceneweb!
5. des 2018

Her kan du søke i arkiver og materiale fra over 170 ulike givere. Siden drives av Danse- og teatersentrum som henter inn materialet i samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Du kan søke i innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser.

I vårt digitale arkiv har vi i tillegg nærmere 11500 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger og mye mer.

Vi er i en prosess for å gjøre multimediafilene mer tilgjengelig i direkte søk, og håper å kunne presentere en ny nettside i løpet av høsten 2019. Du kan også følge oss på instagram og facebook.

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta kontakt gjerne kontakt med oss på redaksjon(at) sceneweb.no !

Les mer

Fra arkivet

13 + 38 nr 2

Rita Marhaug: "13 + 38 nr 2"

Performancen 13 + 38 nr 2 (2003) av Rita Marhaug ble vist under Kunstbanken Hedmark Kunstsenters Performancefestival i 2003. Marhaug viste også 13 + 38 nr 1 under samme festival. Begge disse performancene gjør Rita Marhaug sammen med datteren Sofie (13).

Les mer

Fra arkivet

Jo Strømgren

Fotografi fra Jo Strømgren Kompanis produksjon "Ti år etter" (1999)

Jo Strømgren er en norsk koreograf, regissør og dramatiker. Han er kunstnerisk leder for Jo Strømgren Kompani. Jo Strømgren arbeider også frilans for teatre i Norge og nasjonalballetter nasjonalt og internasjonalt.

Jo Strømgrener tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf.

Les mer

Fra arkivet

Danse- og teatersentrum (Performing Arts Hub Norway)

Logo for Danse- og teatersentrum

Danse- og teatersentrum (DTS) (eng. Performing Arts Hub Norway PAHN) er en stiftelse og et nasjonalt kompetansesenter for fri scenekunst, organisert som en nettverksorganisasjon.

DTS skal fremme fri, profesjonell scenekunst i Norge og være det nasjonale knutepunktet for nasjonalt og internasjonalt samarbeid, nettverk og formidling. 

DTS ble etablert som interesseorganisasjon i 1977, på initiativ fra kunstnere i det frie scenekunstfeltet. Hovedmålet var å få etablert en støtteordning for scenekunstgrupper som arbeidet utenfor institusjonene.

I dag er Danse- og teatersentrum en del av Norwegian Arts Abroad, et rådgivende organ for Utenriksdepartementet i spørsmål om scenekunst og forvaltningsorgan for departementets reisestøtteordning for norske sceneunstnere til utlandet.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook