Hva spilles på norske scener?

  • Det er ikke registrert noen forestillinger for i dag i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.
  • Det er ikke registrert noen forestillinger for denne dagen i Sceneweb.

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

Velkommen til Sceneweb!
12. Apr 2019

Her kan du søke i arkiver og materiale fra over 170 ulike aktører, institusjoner, kompanier og enkeltpersoner i scenekunstfeltet. Siden drives av Danse- og teatersentrum som henter inn  og bevarer materialet i samarbeid med Nasjonalbiblioteket og givere.

Du kan søke i databasens innhold i hovedkategoriene over: Organisasjoner, Personer, Produksjoner, Spillesteder og Utmerkelser.

I vårt digitale arkiv har vi i tillegg nærmere 12 000 multimediafiler tilgjengelig: Fotografier, programmer, plakater, kostymetegninger og mye mer.

Vi er i en prosess for å gjøre multimediafilene mer tilgjengelig i direkte søk, og håper å kunne presentere en ny nettside i løpet av 2019/2020. 

Vi håper du finner det du leter etter  - hvis ikke, ta kontakt gjerne kontakt med oss på redaksjon(at) sceneweb.no! 
Du kan også følge oss på instagram og Facebook.

Les mer

Fra arkivet

Evig ung

Plakat for  Sogn og Fjordane Teaters produksjon Evig ung (2017)

Evig ung (2017) var en teaterproduksjon av Sogn og Fjordane Teater. Evig ung var basert på Erik Gedeons skuespill Ewig jung. Produksjonen ble vist på turné.

Regissør var Hilde Sol Erdal.

Les mer

Fra arkivet

Trond Høvik

Fotografi fra Krakk Noirs produksjon Korrupsjonens engel (2012)

Trond Høvik er norsk skuespiller, utdannet fra Statens teaterhøgskole (nå KHiO) i 1992. Fra 1992 til 1997 var Høvik ansatt ved Den Nationale Scene. I 1998 ble Trond Høvik ansatt ved Nationaltheatret, der hans første oppgave ble Ibsens Lille Eyolf & co på Torshovteatret.

Høvik er dessuten en mye brukt filmskuespiller, med roller fra blant annet Eggs (1995), Barbara (1997), Budbringeren (1997), Salige er de som tørster (1997), 1732 Høtten (1997), Cellofan (1998), Get redy to be boyzvoiced (2000), Da jeg traff jesus…med sprettert (2000), Amatørene (2001), Tyven, tyven (2001), Folk flest bor i Kina (2002), Sejer - Elskede Poona (2003), Fia og klovnene (2003) og Alt for Egil (2004).

Kilde: Rogaland Teater, rogaland-teater.no, 08.11.2010, http://www.rogaland-teater.no/newsread/news.asp?docid=11693&wce=dokument

Les mer

Fra arkivet

Kreutzerkompani

Plakat for Kreutzerkompanis produksjon Irre (2006).

Kreutzerkompani ble etablert i 2000 for å befeste arbeidet mellom Eva-Cecilie Richardsen og HC Gilje. Kompaniet ble etablert med gruppen Demodans som utgangspunkt. Kreutzerkompani arbeidet med filtrering av live video, musikk og dans og ble kjennetegnet av et uttrykk som var både renskårent og detaljrikt. Kreutzerkompani skapte 17 tverrestetiske danseproduksjoner i samarbeid med dansere, musikere og visuelle kunstnere.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.
Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook