Hva spilles på norske scener?

Nyheter fra bloggen

Fra redaksjonen

MERVERDIENE I Å SETTE SAMMEN FLERE ARKIV
29. jun 2018

Scenekunstarkivene i Norge inneholder uerstattelig informasjon – som er sentral for vårt kollektive samfunnsminne og vår kulturelle identitet.

Hver organisasjon har ansvar for å dokumentere og fortelle sin egen historie. Men det er imidlertid også sentralt å se på scenekunstfeltet som en helhet. Å fremstå som ett kunstfelt vil også styrke enhetene i feltet. Å samle private og offentlige scenekunstarkiv i en database, mener vi vil styrke vårt kunstfeltets plass og status som en del av kulturnasjonen Norge. Når man setter forskjellige arkiv sammen i et relasjonelt system får man noen interessante merverdier på kunnskapsnivå.

Resten av artikkelen kan du lese på vår blogg På innsiden av Sceneweb.

Les mer

Fra arkivet

Ashes to Ashes

Fotografi fra Ferske Sceners produksjon Ashes to Ashes (2006)

Ashes to Ashes (2006) var en teaterproduksjon av Ferske Scener. Ashes to Ashes var basert på Harold Pinters skuespill med samme tittel. Produksjonen hadde premiere under Nordlysfestivalen i Tromsø.

Regissør var Kristin Eriksen Bjørn.

Les mer

Fra arkivet

Herman Laading

Portrettfotografi av Herman Laading

Herman Dometius Laading (født i Bergen 25. februar 1813, død i Bergen 29. november 1894) var en norsk pedagog og teaterinstruktør.

Biografien om Herman Laading ble skrevet av Thoralf Berg, tidligere professor ved Høyskolen i Sør-Trøndelag. Gjengitt med tillatelse fra forfatteren.

Les mer

Fra arkivet

Edinburgh Festival Fringe

Videoutdrag fra Odd Johan Fritzøes produksjon Baller (2007)

The Edinburgh Festival Fringe, established in 1947, is one of the largest annual arts festival in the world and takes place every August for three weeks in Scotland’s capital city.

Les mer

Om oss

Sceneweb er en scenekunstdatabase med oversikt over noe av det som spilles på norske scener i dag og et historisk arkiv. Med tiden ønsker vi å gi fullstendig oversikt over bransjen, både institusjoner og frie grupper. Formålet med Sceneweb er å dokumentere og formidle norsk kulturarv fra både fortid og nåtid, og med det øke kunnskapen om norsk scenekunst.

Les mer om Sceneweb og finn søketips her

Følg oss på Facebook

Nyhetsbrev