Rikke

Inngår i produksjon "Mørkemors hemmelighet" (1988), Oslo Nye Teater

Rikke var hovedkarakteren i produksjonen Mørkemors hemmelighet av dramatiker Jesper Halle. Scenografi og figurdesign var ved Hans Petter Harboe, Kari Noregere var figurmaker og Barthold Halle hadde ansvar for regi. Urpremieren var på Oslo Nye Dukketeatret den 29. januar 1988. 

Informasjon

(Objekt ID 99952)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 29. jan. 1988
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 35 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Rikke ble spilt av Kjersti Germeten. Rikke er sammen med Ravnen på fotoet.

Vi viser til teaterfiguren Den trette mannen som var med i denne produksonen og som er er registrert i denne databasen.

Kilder: Oslo Nye Teater

Giver: Oslo Nye Teater.

Transprotert 18.05. 2020.

Materialtyper

Hode til Rikke ble skåret ut i isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Hun hadde to ben med føtter som var synlige under den lange kjolen. Den var av   bomullstoff.  

Figuren er avbildet sammen med Ravnen som hadde stang festet i hodet og ført gjennom kroppen. Hodet ble skåret ut i isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Nebbet og hodet ble trukket med stoff, kroppen og vingene ble laget av filt og fløyel. Ravnen hadde  også to føtter som kunne spilles med. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Rikke var en klassisk stangfigur med hode på rundstokk og med styringsstang festet til hver av figurens hånd. Armene var festet til skulderpartiet som hadde en form for stoppskive for å stabilisere skuldrene i ønsket  posisjon.

(Det er mye småplukk av kramper, skinnbiter, tekstiler m.m. i skjelettet til en teaterfigur. Stangfiguren hører til de enkle). 

Annen info

I denne produksjonen samarbeidet regissøren Barthold Halle med to av sine sønner. Jesper Halle var dramatiker og Morent Halle var musiker. De tre er avbildet sammen med Rikke på et av fotografiene. 

Tilknyttet (4)
Hans Petter Harboe (person) – Scenograf, Designer
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mørkemors hemmelighet (produksjon) – Stangfigur