Reven

Inngår i produksjon "Eventyr om rare dyr" (1983), Oslo Nye Teater

Reven var en av figurene i produksjonen Eventyr om rare dyr av den svenske forfatteren Beppe Wolgers. Oversettelsen ble gjort av Dag Åkeson Moe, scenografien var ved Hans Petter Harboe, Marit Hulaas Stubberud var dukkemaker og Kari Sundby regissør. Eventyr om rare dyr hadde premiere 1. februar 1983 på Oslo Nye Dukketeatret. 

Informasjon

(Objekt ID 99532)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 1. feb. 1983
Kategori Stangfigur
Emneord Eventyrfigur
Størrelse ca. 80-85.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

I programmet står det: "Det er et smilende alvor over Beppe Wolgers fabel om selsomme dyr, om livet som er forunderlig og vanskelig iblant, om trang til trygghet og vennskap, om lengsel... etter eventyret..." (Kari Sundby).

Se også de andre dyren som er registrert i denne produksjonen som er flodhesten Behemot og Løven.  

Kilder:

Oslo Nye Teater. 

Giver: Knut Wiulsrød, 2.5. 2020.

Transportert 29.4. 2020. 

Materialtyper

Hodet til Reven ble skåret ut i isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Deretter ble det dekket av et lilla ullstoff. Reven hadde en lang og spiss snute og store øyne med sorte pupiller. Den slanke kroppen til reven var polstret.  Den hadde hvite strutsefjær på hode, rundt halsen og labbene. Den hvite strutsehalen var lang og stor. Materialet som Reven ble laget av var av ull, det kan ha vært en genser av tynt ullgarn. Alle kroppsdelene ble kledde med det samme strikkede materiale. Reven hadde bein, men de var ikke synlige på fotoet, kun feste av lårene. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Det ble festet en stang i hodet på Reven som gikk gjennom hele kroppen på figuren. Den var førerstang for figurspilleren. Det er med forlabbene at figurene kan gjøre store og kontrollerte bevegelser ved hjelp av de to  førerstengene som var festet til hver av potene til Reven. Det ser ut som om bakbeina til Reven hang løst og beveget seg ganske fritt. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Hans Petter Harboe (person) – Scenograf
Marit Hulaas Stubberud (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Eventyr om rare dyr (produksjon) – Stangfigur